Un băiețel de 6 ani, acuzat de hărțuire sexuală după ce i-a sărutat mâna unei colege

6

Deși o astfel de întâmplare poate suna ridicol sau, cel mult, ca o glumă, ea scoate la iveală o atitudine din ce în ce mai răspândită în rândul societăților unde corectitudinea politică tinde să devină o formă de extremism. Dacă nu demult citeam despre un băiețel suspendat de la școală pentru că și-a amenințat un coleg cu degetul, gest considerat instigare la violență, acum aflăm acum despre cazul unui alt băiețel care, după ce și-a sărutat o colegă de școală pe mână, a fost temporar exmatriculat pentru hărțuire sexuală. După dezabaterea intensă a acestui subiect în media, copilul a reprimit dreptul de a merge la școală.

 

3079514_G

 

”S-a întâmplat în timpul orei. Eram la grupul de citire, când m-am aplecat și am pupat-o pe mână. Asta s-a întâmplat,” povestește Hunter Yelton, în vârstă de 6 ani, citat de CNN. Acest gest i-a atras din partea conducerii școlii acuzația de hărțuire sexuală și o suspendare de câteva zile. Potrivit mamei copilului, aceasta nu este prima dată când fiul ei primește suspendări: prea multă energie la locul de joacă și un incident similar, când a sărutat-o pe aceeași fetiță pe obraz i-au adus alte două sancțiuni. Familia a încercat să-i redreseze comportamentul, aplicându-i pedepse și impunându-i restricții, în urma cărora însă Hunter a ”recidivat”, sărutându-i mâna fetiței.

Pe de altă parte, conducerea școlii din Colorado, care a atașat acestui gest acuzația de hărțuire sexuală, e de părere că disciplina e înainte de toate: ”Principalul nostru interes este să stopăm acest tip de comportament,” a declarat pentru CNN Robin Goodly, inspector școlar, ”atâta vreme cât această întâmplare nu îl vizează doar pe elevul supus măsurilor de disciplinare, ci și pe eleva care a primit avansuri nesolicitate. În astfel de cazuri, trebuie să luăm în calcul ambele părți,” a mai spus directorul, conform căruia gestul copilului se încadrează în normele școlii referitoarel care definesc hărțuirea sexuală.

În același timp, fetița în cauză nu a protestat față de sărutul lui Hunter, atâta vreme cât cei doi se consideră ”prieten și prietenă”.

În urma acoperirii media de care a beneficiat acest subiect, școala a retras acuzațiile de hărțuire sexuală și l-a primit înapoi la ore pe Hunter.

Sursa: CNN

 

Puteți citi și:

Un băiețel a fost suspendat de la școală după ce și-a amenințat un coleg cu o armă imaginară

VIDEO Cum ar fi dacă școala ne-ar învăța să fim sănătoși și fericiți?

 

 


6 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger