Un băieţel a strâns 14.800 de dolari pentru a plăti mesele colegilor săi fără posibilităţi

0

Cayden Taipalus are 8 ani şi învaţă la o şcoală din Howell, Michigan. Într-una din zile, când un coleg al său a primit la masa de prânz un sadnviş, nu o masă caldă, asemenea celorlalţi copii, Cayden a simţit că la mijloc se află o mare nedreptate. Cum politica şcolii prevede ca părinţii să alimenteze conturile elevilor, pentru ca aceştia să beneficieze de mese calde, mulţi copii nu-şi pot permite mai mult decât meniul standard, alcătuit din sandviş, lapte şi fructe. Cayden însă n-a stat cu mâinile în sân în faţa acestei situaţii şi a lansat o campanie de crowdfunding.

 

e048f37e60f044c6aafe4a25f3d036f8

 

Potrivit directorului şcolii unde învaţă şi băieţelul altruist, pentru ca un copil să primească o masă caldă, părinţii trebuie să plătească până la cinci dolari. Banii sunt viraţi în conturile elevilor, iar conducerea îi atenţionează pe părinţi când banii din cont se epuizează. Există însă anumite momente când, conturile nefiind alimentate la timp, copiii nu primesc mese calde, ca de obicei, ci sandvişuri din meniul standard, până la următoarea plată.

Deşi directorul şcolii susţine că nu întâmpină asemenea situaţii, Cayden Taipalus a rămas uimit să vadă cum un coleg în al cărui cont nu mai existau bani pentru masa caldă a primit doar pachetul de bază. Aşa se face că băieţelul, aflat acum în clasa a treia, a lansat o campanie de strângere de fonduri pe site-ul FundRazr, pentru a se asigura că toţi colegii lui vor primi mese calde, indiferent dacă părinţii lor nu-şi permit mereu să le plătească masa ori dacă aceştia uită să alimenteze conturile. Până în prezent, campania No Kid Goes Hungry (Nici unui copil nu-i e foame) s-a bucurat de un mare succes, Cayden strângând 14.800 de dolari. Aceşti bani acoperă plata a peste 4.000 de mese calde la preţ redus, de care vor beneficia copiii ce nu-şi pot permite mereu să plătească.

Sursa: MLive

Puteţi citi şi:

VIDEO Ce aţi face dacă aţi vedea un copil tremurând de frig?

Un afacerist îşi vinde restaurantul pentru a-şi ajuta o angajată bolnavă

Voluntariatul scade riscul de boli cardiovasculare


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger