Un băiat de 6 ani îşi propune să salveze pinguinii care l-au ajutat în timpul luptei sale cu cancerul

0

În septembrie, anul trecut, Aghelos Kouvaras, în vârstă de 6 ani, a fost diagnosticat cu limfomul Hodgkin după descoperirea unei tumori în abdomen. În cea mai mare parte a primului său an de şcoală din Long Island, New York el a făcut tratament pentru a se salva de boală, în acest timp ţinându-şi moralul ridicat citind despre păsări.

Una dintre specii l-a fascinat în mod deosebit – pinguinii. Acum, după ce a învins cancerul cu succes, Aghelos îşi pune spiritul de luptător în slujba pinguinilor pentru a salva păsările care i-au adus speranţă în cele mai negre ore.

Citind despre pinguinii pe cale de dispariţie, băiatul a ajuns sa iubească păsările. “In spital, îl întrebam ce îşi doreşte. El nu voia un X-box sau un Playstation. Spunea că vrea să salveze pinguinii. ‘Ce ne facem fără animale? Dacă ele mor, cu toţii murim’, îmi spunea”, îşi aminteşte mama.

Impresionaţi de dăruirea lui Aghelos, zeci de prieteni, profesori, colegi, cunoscuţi, rude şi-au manifestat sprijinul pentru cauza băiatului. Până acum, acesta a strâns 3.000 de dolari pentru protejarea specie şi va participa, împreună cu alţi 80 de suporteri, la cursa organizată de Wildlife Conservation Society, “Run for the Wild”.

Foto: Reuters

Sursa: Treehugger

Cititi si:

Populatiile de pinguini s-au injumatatit

Pinguinii pe cale de disparitie, ajutati sa gaseasca dragostea adevarata

O fetita oarba a devenit cel mai tanar translator de la Parlamentul European

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger