Un băiat de 13 ani a inventat o imprimantă Braille din piese Lego

0

Shubham Banerjee este un băiat din California, în vârstă de 13 ani, care a construit, în bucătăria casei unde locuieşte, un dispozitiv pentru cursul de ştiinţă de la şcoală. Proiectul său a câştigat atenţia şi interesul celor de la Intel Corp, care au investit în transformarea lui într-o afacere, scrie Sky News.

 

 

Proiectul băiatului este o imprimantă pentru limbaj Braille, pe care el l-a construit cu piese Lego. Shubham şi-a întrebat părinţii cum citesc persoanele nevăzătoare, iar aceştia l-au trimis să caute… pe Google. Acolo, băiatul a citit despre Braille – sistemul tactil de scriere şi citire pentru persoanele nevăzătoare. Şi tot de acolo a aflat, cu surprindere, că o imprimantă Braille costă cel puţin 2.000 de dolari, adică este mult prea scumpă pentru cele mai multe persoane nevăzătoare şi pe deasupra cântăreşte şi aproximativ nouă kilograme. Aşa că, drept proiect pentru cursul de ştiinţă de la şcoală, Shubham şi-a propus să inventeze o imprimantă mai uşoară şi mai ieftină.

 

 

Şi-a dezvoltat prototipul cu ajutorul unei truse Lego (Lego Mindstorms EV3), lucrând inclusiv noaptea târziu, în bucătăria casei. Scopul său era să facă o imprimantă uşoară, care să se vândă cu aproximtiv 350 de dolari. Aşa s-a născut Braigo Labs (nume ce combină Braille şi Lego), în vara anului trecut, cu o investiţie de 35.000 de dolari, primită de la tatăl său. Odată produsul intrat în atenţia celor de la Intel Corp, aceştia au investit o sumă mult mai mare (nedezvăluită) pentru a porni o afacere cu o linie de astfel de imprimante. Compania va oferi în vara acestui an imprimante funcţionale, pentru teste, organizaţiilor care se ocupă de persoane nevăzătoare. Băiatul – inventator este, însă, prea tânăr, momentan, pentru a fi director executiv al propriei afaceri, astfel că, până va mai creşte, locul este ocupat de mama lui.

 

Sursa şi foto: Sky News

 

Puteţi citi şi:

20 de adolescenţi geniali vor primi câte 100.000 de dolari ca să se lase de facultate

Zece copii care au schimbat lumea în bine

10 inventatori adolescenți care au făcut lumea mai bună în 2013


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger