Un baiat american de 13 ani, cel mai tanar cuceritor al Everstului

0

Calatoria lui Jordan Romero pe acoperisul lumii a fost urmarita pe blogul personal cu ajutorul coordonatelor GPS. Americanul de 13 ani a devenit sambata cel mai tanar cuceritor al varfului de 8.847 de metri.

“Visurile li s-au indeplinit. Toata lumea parea extrem de fericita”, relateaza Romero pe blogul personal experienta traita de intreaga echipa din care baiatul a facut parte. Pana sambata, cel mai tanar catarator care a escaladat Everestul era Temba Tsheri, un adolescent de 16 ani din Nepal.

Romero a inceput ascensiunea varfului de pe teritoriu chinez dupa ce autoritatile nepaleze i-au interzis acest lucru din cauza varstei, relateaza CNN.

“Am vrut sa inspir cat mai multi tineri sa iasa in aer liber. Copiii obezi sunt viitorul Americii, dupa cum merg azi lucrurile”, spunea Romero inainte de inceperea expeditiei. “Sper sa schimb asta facand ceea ce ma pricep: sa ma catar si sa tin discursuri motivationale”.

Odata cu aceasta performanta, Jordan a escaladat sase dintre cele sapte cele mai mari inaltimi de pe toate continentele. In 2005, la 9 ani, urcase deja pe varful Kilimanjaro (5.895 metri).

I-a mai ramas de escaladat Masivul Vinson din Antarctica, aflat la 4.897 de metri altitudine. Expeditia pentru cucerirea acestui varf va incepe in luna decembrie a acestui an.

Foto: Flickr / teamjordanoneverest

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger