Un ateu american câştigă peste 100.000 de dolari pe an din vânzarea de biblii electronice

0

Mulţi agenţi de vânzări şi comercianţi vând produse în care nu cred, dar în cazul lui Trevor McKendrick ironia este imposibil de trecut cu vederea: bărbatul este ateu declarat, dar trăieşte din vânzarea de biblii electronice – mai exact, de aplicaţii tip “biblii” pentru telefoane inteligente. Spune că, deşi îi pare oarecum rău pentru situaţia asta, câştigul său anual îl convinge să meargă mai departe.

 

 

Trevor spune că a ajuns să vândă biblii electronice absolut întâmplător. În februarie 2012, lua cina cu familia şi a aflat că o rudă de-a lui câştiga între 8.000 şi 10.000 de dolari pe lună numai din vânzarea unor aplicaţii pentru iPhone. Aşa că s-a decis să intre şi el în afacere. Spera să câştige măcar 600 de dolari pe lună, ca să îşi acopere cheltuielile cu chiria. S-a dus la un magazin Apple ca să găsească o aplicaţie din care să facă bani.

A descoperit câteva aplicaţii de biblii în limba spaniolă, care erau “groaznice”. A angajat un programator român care să îi creeze o aplicaţie mai bună şi noua versiune a început să se vândă. Trevor a venit, apoi, cu ideea unei aplicaţii audio, care a fost “marea lovitură”. A ajuns să câştige până la 6.000 de dolari pe lună. Atunci a realizat că poate face asta pentru a se întreţine şi a pune bani deoparte, nu doar ca o activitate secundară.

Potrivit blogului său, aplicaţia i-a adus 73.034 de dolari, net, în primul an. Anul următor, cifra a crescut la 100.134 de dolari. Deşi au trecut doi ani de atunci, lui Trevor încă nu îi vine să creadă că a avut un asemenea succes. “Nici nu par a fi bani adevăraţi, pentru că este atât de puţină muncă investită în obţinerea lor. Poate petrec o oră pe zi cu treaba asta”, spune Trevor (foto jos). Recunoaşte, însă, că banii câştigaţi i-au schimbat viaţa: nu mai are grija zilei de mâine. Singura problemă rămâne cea de conştiinţă: convingerile sale nu au nimic în comun cu produsul pe care îl vinde.

 

 

A fost crescut într-o familie mormonă, dar a părăsit biserica atunci când a realizat că nu este credincios. “Sunt mai degrabă ateu. Nu cred în creştinism, nu cred în biblie”, declară bărbatul. Aşa că se simte, oarecum, vinovat pentru că face o căruţă de bani din vânzarea unei cărţi religioase în care el nu crede. “Cum ar fi facă ai vinde cărţi cu Harry Potter sau Stăpânul Inelelor, dar le-ai spune oamenilor că totul e real în ele? Că, învăţând să facă vrăji, şi-ar putea vindeca copiii? M-aş simţi oribil făcând asta. Dar cam aşa stă treaba cu vânzarea bibliilor, în cazul meu: le vând şi cred cu tărie că sunt pură ficţiune”, mărturiseşte Trevor.

Americanul susţine că se simte ciudat când oamenii îl cred a fi un predicator sau când clienţii îl solicită să se roage pentru ei ori să le “interpreteze” biblia. Chiar şi aşa, nu intenţionează să se oprească din ceea ce face, pentru că are nevoie de bani. Şi-a propus să folosească o parte din ei pentru înfiinţarea unei companii, BackOffice, care să creeze un produs în care Trevor să creadă. Rămâne de văzut dacă vânzarea acelui produs îi va aduce la fel de mulţi bani precum vânzarea aplicaţiilor biblice.

 

Sursa şi foto: Oddity Central

 

Puteţi citi şi:

Trăsăturile de personalitate trădează convingerile creaţioniste

76 de lucruri interzise de Biblie, mare parte din ele pedepsite cu moartea

Religii bizare. În ce mai crede lumea


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger