Un asteroid gigantic se va apropia foarte mult de Pământ

1

Un asteroid de foarte mari dimensiuni va trece marţi mai aproape de Pământ decât luna. Oamenii de ştiinţă vor avea o rară ocazie de studiu: Asteroidul 2005 YU 55, care va ajunge la aproape 333.000 de kilometri de planeta noastră.

“Este pentru prima dată din 1976, când un obiect de asemenea proporţii se va apropia atât de mult de Pământ,” a declarat astronomul Scott Fisher pentru Reuters. Orbita şi poziţia asteroidului, cu un diametru de aproape 400 de metri, este foarte bine cunoscută, punctul de maximă apropiere faţă de Pământ urmând să fie marţi, la ora 8:28 p.m., ora României.

Mii de astronomi profesionişti şi amatori vor urmări asteroidul, vizibil din emisfera nordică. YU 55 nu se va putea vedea cu ochiul liber, iar viteza lui va fi prea mare pentru a putea fi urmărit prin Hubble Space Telescope. Specialiştii sunt de părere că asteroidul “vizitează” Pământul de mii de ani, dar nu se poate determina de câtă vreme acesta se află pe orbita actuală. Potrivit Reuters, asteroidul are o culoare mai închisă decât cea a cărbunelui, fiind, cel mai probabil, compus din materiale pe bază de carbon şi roci silicate.

 

Sursa şi foto: Reuters

 


Un comentariu

  1. Pingback: YU55 a trecut pe lângă Pământ. Imagini cu asteroidul, date publicității de NASA | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger