Un artist rus și-a bătut testiculele în cuie pe pavajul din Piața Roșie, în semn de protest

3

Artistul rus Pyotr Pavlensky a protestat, în Piața Roșie din Moscova, față de apatia și indiferența politică a societății rusești. El s-a dezbrăcat complet și-a bătut testiculele în cuie pe pavaj.

Piața Roșie a văzut multe de-a lungul anilor, de la execuții publice la parade militare impresionante, dar protestul dureros al lui Pavlensky a atins noi limite. Artistul a spus că gestul lui este un răspuns față de “statul polițienesc” rusesc și coincide cu Ziua Poliției care se sărbătorește pe 10 noiembrie.

“Acest gest poate fi văzut ca o metaforă a apatiei, indiferenței politice și fatalismului societății rusești contemporane”, a scris Pavlensky într-o declarație. “Pe măsură ce guvernul transformă țara într-o mare închisoare, furând de la oameni și folosind banii pentru a crește și a îmbogăți aparatul polițienesc și alte structuri represive, societatea permite acest lucru, uitând avantajul său numeric, și grăbește triumful poliției prin lipsa ei de acțiune”, adaugă acesta.

Artisul nu e la primul protest dureros. El și-a cusut buzele una de alta pentru a protesta față de condamnarea membrelor formației Pussy Riot și s-a învelit în sârmă ghimpată în fața guvernului, protest care a simbolizat “existența unei persoane în interiorul unui sistem legislativ represiv”.

El va apărea în fața unui tribunal pentru protestul său și va putea primi până la 15 zile de închisoare.

Sursa: Guardian

 


3 comentarii

  1. nu le-a lipit, dar nici nu și-a bătut un cui prin testicule. și-a bătut un cui prin scrot. diferența e îndeajuns de mare încât să merite menționată :))

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger