Un artist rus a început realizarea primei hărți pentru bicicliștii din Moscova

0

Cu un trafic haotic, cu șoferi agresivi și ierni dure, Moscova nu pare a fi o candidată pentru un oraș prietenos cu bicicliștii, așa cum autoritățile promit că va fi în următorii cinci ani. Dar, cei care vor să se aventureze pe două roți în capitala Rusiei au sprijinul bicicliștilor înșiși.

Biciclistul, activistul și artistul Anton Polsky i-a provocat pe bicicliști să participe la crearea primei hărți informale pentru bicicliști din Moscova. El a  făcut prima hartă a rutelor din Moscova în 2010 și a uploadat-o pe site-ul său. Astfel, i-a încurajat pe oameni să downloadeze harta, să marcheze propriile rute preferate și să le lase la galeriile din oraș.

Harta conține locații cu centre de închiriat biciclete, magazine, parcări pentru biciclete sau intersecții periculoase.

Opțiuni pentru ciclism în siguranță sunt necesare pentru a rezolva problemele privind transportul în Moscova, care a fost descrisă ca fiind în pericol de colaps al transporturilor. În prezent, bicicliștii trebuie să se descurce printre mașini, iar rutele de 25 de kilometri promise până în 2016 sunt insuficiente pentru un oraș de dimensiunea Moscovei.

Sursa: Treehugger


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger