Un artist din Chicago acoperă gropile străzilor cu mozaicuri

0

Artistul Jim Bachor din Chicago creează artă în cele mai neobişnuite locuri: repară gropile apărute în mijlocul străzilor şi le acoperă cu mozaicuri colorate şi încântătoare. Mozaicurile arată ca şi când ar fi urme ale unor epoci de demult apuse, iar străzile sunt în continuare funcţionale, odată lucrarea terminată, scrie Inhabitat.

 

 

 

Iernile grele din oraşul american Chicago – şi mai cu seamă ultima, considerată una dintre cele mai crunte din istoria oraşului – afectează infrastructura metropolei: în străzi apar crăpături şi gropi de diverse dimensiuni, care, ca peste tot, pun în pericol siguranţa traficului. Bachor s-a gândit nu doar să repare gropile, ci să le ofere şi puţină culoare, prin mozaicuri inspirate, în mare parte, din steagul oraşului.

Pe unele gropi stă scrisă şi denumirea “groapă”, pe altele sunt doar jocuri de culori. Pe lângă aceste opere de artă imprimate în străzi, artistul american realizează şi mozaicuri din sticlă prin care recrează logo-uri cunoscute (Starbucks) sau imagini ale unor mâncăruri celebre pentru americani, în special. Pasiunea sa pentru arta mozaicului vine din fascinaţia pe care a avut-o întotdeauna pentru arheologie şi pentru antichitate.

 

 

stire 6 iun gropi 1

stire 6 iun gropi 2

stire 6 iun gropi 3

stire 6 iun gropi 4

 

Mai multe detalii: Gizmodo

 

Sursa: Inhabitat

Foto: Jim Bachor

 

Puteţi accesa şi:

FOTO Cum pot fi reutilizate gropile de pe străzi

VIDEO Un bărbat a plantat legume în centrul Bucureştiului, în semn de protest faţă de tărăgănarea unor lucrări de reparaţii

Grădini urbane cresc pe acoperișuri în București

FOTO Artă urbană: Când broderia câştigă spaţiul public


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger