Un artist desenează portrete ale oamenilor străzii şi le dă acestora procente din vânzarea lucrărilor

0

Un proiect intitulat Faces of Santa Ana scoate la lumină vieţile şi poveştile unei comunităţi de oameni fără adăpost, prin portrete pictate. Iniţiativa îi aparţine artistului Brian Peterson şi a pornit cu câteva luni în urmă, când acesta s-a mutat în Santa Ana, California, SUA şi a remarcat numărul mare de persoane fără adăpost care locuiesc pe străzi.

“O voce interioară îmi spunea să găsesc o cale de a ajunge la ei”, a spus Brian pentru My Modern Met. Deoarece crede în puterea iubirii aproapelui, artistul a ajuns să discute cu oamenii străzii şi să se împrietenească cu ei. Aşa i-a venit ideea să îi ajute prin talentul lui. A pus mâna pe pensulă şi a început să le picteze portretele. A pus pe pânză faţa comunităţii din stradă.

Toate portretele sunt expuse în aer liber, iar un procent din fiecare lucrare vândută ajunge la persoana care a inspirat acea lucrare. “Portretele sunt oameni reali, cu poveşti reale şi care au nevoie reală de ajutor”, mai spune artistul. Prin artă, prietenie şi comunicare, acesta speră să ajute la schimbarea vieţilor acestor oameni fără adăpost.

 

Sursa şi foto: My Modern Met


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger