Un artist a creat o sculptură a Fecioarei Maria care miroase ca un vagin

0

Peter De Cupere, artist olfactiv, a creat o sculptură prin care explorează spațiul dintre reprezentările divine și trupești ale femeii, scrie Huffington Post. Lucrarea sa, botezată “Dezvirginarea” (“The Deflowering”), o înfățișează pe Fecioara Maria, care a fost făurită din ceea ce artistul numește “apă sfințită înghețată”. În interiorul statuii se află conservat un iz de vagin, obținut dintr-un laborator din Germania. Când apa sfințită se topește, mirosul femeiesc se răspândește în atmosferă și rămâne impregnat într-o baltă de lichid pe care spectatorii îl frământa între degete.

 

 

“Religia a fost dintotdeauna un subiect interesant în artă”, spune De Cupere pentru Huffington Post. “Motivul e simplu, pentru că e conservatoare, o idee veche și închisă, iar arta este opusul, e progresistă și deschisă – ca un vagin. Vaginul unei femei miroase, în general, minunat și tot mai mulți bărbați ar trebui să respecte asta. Folosesc statuia Madonei ca exemplu pentru că este cel mai cunoscut simbol religios al femeii”. Artistul olfactiv spune că o parte din misiunea sa este să străpungă aspecte ale feminității și sexualității adesea considerate tabu de religia organizată (și nu doar de creștinism). “Nu spun că femeile sunt tratate întotdeauna în mod greșit de religie”, precizează el, “dar se întâmplă deseori”.

Artistul a comandat parfumul vaginal de la un laborator din Germania, asigurându-se că este un amestec provenit de la mai multe femei, cu origini diferite. “Mirosul nu este sintetic. Este mirosul vaginal real, distilat în moduri speciale”. Lucrarea sa este o metaforă a libertății sexuale și o celebrare a mirosului natural femeiesc, considerat adesea grețos sau neplăcut. “Pasiunea înseamnă să miroși și să te bucuri de parfumul iubirii tale”, spune De Cupere. “E prea tabu! Și tabuurile ar trebui să te elibereze”.

 

The Deflowering from Peter De Cupere on Vimeo.

 

Puteți citi și:

O artistă japoneză a fost arestată după ce le-a trimis fanilor modele 3D cu vaginul ei

Femeile nu pot avea orgasme vaginale, iar clitorisul este un penis feminin, susțin sexologii italieni

Cum se citește orgasmul pe femeie

O fotografă a surprins femei din întreaga lume în timpul orgasmelor


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger