Un antreprenor din Silicon Valley spune că bogații sunt persecutați ca evreii de naziști

2

inequality2Într-o scrisoare adresată publicației The Wall Street Journal, Tom Perkins, fondatorul uneia dintre cele mai mari firme cu capital de risc din Silicon Valley, Kleiner Perkins Caufield & Byers, susține că protestele progresiste împotriva inegalității sociale sunt echivalentul contemporan al persecuției naziștilor împotriva evreilor, aflăm de pe The Atlantic. Replica vine în urma unui editorial al publicației economice și o puteți citi mai jos.

 

Referitor la editorialul dumneavoastră “Censors on Campus” (18 ianuarie): Din moment ce scriu din epicentrul gândirii progresiste, San Francisco, aș atrage atenția asupra paralelei dintre războiul Germaniei naziste împotriva celor „1%”, mai exact evreii, și războiul progresist împotriva celor 1% dintre americani, mai exact “bogații”.

De la mișcarea Occupy, la demonizarea bogaților încastrată în aproape fiecare cuvânt al ziarului nostru local, The San Francisco Chronicle, observ un val crescând de ură împotriva celor mai de succes 1%. Există indignare publică împotriva autobuzelor Google care transportă angajați din domeniul tehnologiei din oraș până pe pe peninsula unde se află companiile high-tech care i-au angajat. Avem indignare împotriva creșterii prețurilor imobiliare pe care acești “tocilari ai tehnologiei” le pot plăti. Avem, de exemplu, atacuri defăimătoare și crude în The Chronicle împotriva celebritării noastre numărul unu, Danielle Steel, care pretind că este o snoabă în ciuda milioanelor pe care le-a cheltuit în ultimele decenii pe oamenii străzii și pe cei bolnavi mintal din orașul nostru.

Există un curent foarte periculos în gândirea noastră americană.  Kristallnacht-ul era de neconceput în 1930;  este urmașul său, radicalismul “progresist”, de neconceput acum?

Kristallnacht, scrie The Atlantic, a fost un val de revolte anti-evreiești care au cuprins Germania, Austria și Regiunea Sudeților în 1938 și în cadrul cărora germani de rând, mânați de naziști, au distrus magazine evreiești și au ars sinagogi. Pe măsură ce pogromul s-a extins, trupele SS și Gestapo au arestat până la 30.000 de bărbați evrei, pe care i-au plasat în închisori locale și lagăre de concentrare. Kristallnacht reprezintă primul moment în care regimul nazist a încarcerat evrei la scară largă pe criterii etnice.


2 comentarii

  1. intradevar, bogatii din Silicone Valley vor fi luati cu forta peste noapte, urcati in mijloace de transport si dusi in lagare de concentrare, unde sunt omorati in masa dupa care sunt dezbracati, li se iau hainele si toate lucrurile ce le aveau asupra lor si aruncati intr-o groapa comuna.

    Clar la asta va duce promovarea clasei de mijloc si a egalitatii intre oameni

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger