Un angajat Reuters este acuzat că a ajutat gruparea Anonymous să vandalizeze un site de știri

0

Un editor pe social media de la agenția de presă Reuters a fost acuzat că a ajutat membrii grupării hacktiviste Anonymous să vandalizeze rețeaua online a altei organizații media (Tribune Company) din SUA, scrie Wired.com. Matthew Keys, în vârstă de 26 de ani, care lucra la sediul Reuters din New York, a fost demascat de un fost membru proeminent al grupării de hackeri, cunoscut sub nick-ul de Sabu, care a devenit informator pentru FBI după ce a fost arestat anul trecut.

 

Keys ar fi furnizat mișcării Anonymous datele de log-in ale unui server deținut de Tribune Company, o corporație multimedia americană pentru care lucrase înainte, și i-ar fi încurajat pe hackeri să le folosească pentru a produce niște pagube online. În octombrie 2010, editorul de la Reuters și-a pierdut slujba de web producer pentru postul de televiziune KTXL FOX 40 din Sacramento, proprietate a Tribune Company, iar două luni mai târziu putea fi găsit pe un forum online frecventat de oameni afiliați grupării Anonymous, sub nick-ul “AESCracked”. Keys s-a identificat ca fost angajat al corporației multimedia și le-a înmânat hackerilor anonimi username-ul și parola pentru serverul de la fostul său loc de muncă.

Un hacker care folosea nick-ul “Sharpie” a folosit datele furnizate de editorul Reuters și a modificat un articol publicat la 14 decembrie 2010 în ediția online a ziarului Los Angeles Times , o altă proprietate a Tribune Company. În cele din urmă, “Sharpie” s-a dovedit a fi Hector Xavier Monsegur, aka Sabu, unul dintre membrii proeminenți ai grupării Anonymous, șomer și tată al doi copii, care lucrează pentru FBI de la arestarea sa din iunie 2011 și care a contribuit la închiderea mai multor oameni pentru a-și reduce propria sentință. Keys s-a ales cu trei capete de acuzare, iar dacă va fi condamnat, ar putea primi o pedeapsă cu închisoarea de până la 25 de ani și o amenzi de până la 750.000 de dolari.

Aflați mai multe pe Wired.com.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger