Un american vrea să-și fotografieze toți prietenii de pe Facebook

1

Pentru majoritatea, Facebook-ul este un amestec de prieteni apropiați, cunoștințe și oameni cu care n-ai nicio legătură, dar, din politețe, nu-i ștergi. Artistul american Ty Morin s-a gândit să-și facă lista de prieteni cât mai reală. El are de gând să-și cunoască toți cei 788 de prieteni și să-i fotogafieze pe fiecare făcând ceva semnificativ pentru ei.

El spune că e mai mult decât o aventură, este un efort de a recupera conexiunea umană care s-a pierdut de când lumea digitală a luat amploare.

“Scopul proiectului este să mă reconectez cu oamenii”, scrie Morin pe pagina lui de pe Kickstarter. “Gata cu ascunsul după ecranul social media. Gata cu uitatul la telefon pretinzând că scrii un mesaj când treci pe lângă un fost coleg din liceu. Hai să ieșim și să reamintim oamenilor  cum să ai o conversație față în față cu cineva”, mai spune acesta.

El își finanțează proiectul prin Kickstarter și a strâns deja 3.000 de dolari din cei 5.000 necesari. Morin estimează că își cunoaște doar jumătate din cele câteva sute de prieteni. În plus, el folosește o cameră veche de fotografiat care necesită o oră pentru fiecare fotografie, așa că e sigur că în acest timp își va face noi prieteni.

Sursa: mashable.com


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger