Un american și-a crescut productivitatea angajând pe cineva să-l pălmuiască

0

Cunoaștem cu toții dulcile plăceri ale procrastinării. Unii însă încearcă să lupte cu amânările repetate prin metode mai puțin obișnuite. Bloggerul american Maneesh Sethi, care avea de suferit de pe urma scăderii productivității, a angajat prin intermediul site-ului Craigslist, pe cineva care să-l pleznească de fiecare dată când se abătea de la sarcinile zilnice.

 

”Nimic nu mă face să mă simt mai jenat decât să văd câte ore irosesc stând pe Reddit sau pe chat-ul de Facebook – săptămâna trecută, aproape 19 ore din viața mea au dispărut astfel, fără să le prind urma,” mărturisește Sethi, citat de The Next Web. ”Mi-am zis că acest lucru e o prostie, de ce să pierd timpul nefăcând nimic? Atunci când există o autoritate, cineva care să mă supravegheze, îmi fac mereu treaba la timp. De ce să nu simulez o figură a autorității? Firește, cred că o figură a autorității chiar ar trebui să aibă autoritate reală. Și, cum eu sunt un mare fan Slap Bets, mi-am dat seama că aveam nevoie de cineva care să mă pună la muncă, cineva care să aibă permisiunea de a mă pălmui de fiecare dată când aveam de gând să trișez,” explică bloggerul din San Francisco.

Zis și făcut: tânărul a postat anunțul pe Craigslist, oferind opt dolari pe oră celui care va putea să-l mobilizeze prin aplicarea unor palme disciplinare. Într-o singură oră, Sethi a primit 20 de oferte, însă alesul a fost Kara, pe care a cunoscut-o într-un spațiu de lucru colectiv, care avea să-l pleznească de fiecare dată când nu-și urma sarcinile zilnice, virând spre site-urile de socializare. Bloggerul susține acum, după ”implementarea” acestei măsuri, că productivitatea sa a crescut la 98%, de la o medie de 35-40%. Sethi spune că nu palma propriu-zisă îl motivează, ci mai degrabă elementele sociale: existența cuiva care să știe ce ar trebui el să facă și care să-l determine să-și ducă sarcinile la bun sfârșit.

Mai multe despre rezultatul experimentului și despre derularea acestuia, puteți citi în postarea de blog în care Sethi face o evaluare a deciziei sale.

Sursa: The Next Web

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger