Un american pune la bătaie 10.000 de dolari pentru cel care va reuși să conteste Geneza

5

Un californian convins de teoria creaționistă pariază 10.000 de dolari, pe care e dispus să-i ofere celui care îi va demonta cu argumente științifice, în fața unui judecător, Geneza biblică. Condiția de participare însă este ca doritorul să pună la rândul lui la bătaie 10.000 de dolari, câștigătorul disputei urmând să ia toți banii.

cranach adam and eve

Joseph Mastropaolo numește această provocare drept ”Procesul literal al Genezei”, pentru care așteaptă un partener redutabil, înarmat cu argumente științifice, gata să demoleze versiunea biblică a Genezei. Potrivit unor declarații de pe site-ul său personal, ”teoria evoluției este complet lipsită de dovezi științifice,” lucru pe care vrea să-l demonstreze în fața unui judecător. ”Evoluția nu există nicăieri în univers, n-a existat și nici nu va exista vreodată în altă parte decât într-o fantezie răstălmăcită bazată pe superstiții vitaliste de acum 2.500 de ani,” mai spune Mastropaolo, cercetător postdoctoral în fiziologie umană.

În contextul în care, după ultimul sondaj Gallup, 46% din americani cred în versiunea literală a Genezei biblice, californianul consideră că cei peste 374.000 de cercetători evoluționiști ai momentului nu sunt capabili să ofere dovezi științifice care să le ateste teoria. ”Evoluționiștii nu sunt proști, ei sunt inteligenți, destul de inteligenți cât să știe că nu există nicio dovadă științifică pentru ceea ce susțin,” mai precizează americanul, care așteaptă înscrieri pentru această confruntare.

Sursa: Google News

Foto: Lucrare de Lucas Cranach


5 comentarii

 1. asa si el ce dovezi are pt ce sustine? se porneste de la teoria creationista ca “existenta” si tu o contesti? Ca asa judecatorul nu porneste de pe o pozitie echidistanta… ar trebui ca fiecare sa prezinte dovezile pt teoria pe care o sustine :)) nu sa afirme “Evoluția nu există nicăieri în univers, n-a existat și nici nu va exista vreodată” ca asa zic si eu ca “creatorul nu exista nicaieri in univers, n-a existat niciodata si cartea e beletristica precum legendele olimpului nu vad de ce sa aduc dovezi stiintifice daca el nu aduce dovezi pt ceea ce sustine el.

 2. “Apoi a zis Dumnezeu: “Iată, vă dau toată iarba ce face sămânţă de pe toată faţa pământului şi tot pomul ce are rod cu sămânţă în el. Acestea vor fi hrana voastră.” Geneza 1-29

  Daca teoria creationista era adevarata toti oamenii erau vegani .Cum nu sunt , rezulta ca nu e . :))

 3. Daca evolutia nu exista cum drek s-a facut dumnu cercetător postdoctoral. Mai intai a fost student dupa care mintea lui a evoluat si a inteles ca se poate si mai bine… Incepem de undeva si progresam tot inainte nu? logic…

  Stiinta are destule dovezi logice care sa ma faca sa inteleg ca biblia este numai o carte scrisa candva de cineva care nici el nu se astepta ca o fie asa mare. dar nah…a evoluat cumva…a devenit o mare putere, care daca o folosesti bine poti conduce multi oameni. MANIPULARE IN MASA!!! Poti manipula oameni care nu sunt destul de informati ca sa inteleaga ca ei sunt defapt “servitorii”, “oi”!
  Preotu’ zice ca ne trebuie o catedrala mai mare ca sa incapem mai multi si omul de rand zice ca ok..pai daca asta vrea dumnezeu il facem..nu conteaza de unde dar trebuie sa dam bani ca ne bate dumnezeu daca nu… :))

 4. Sunt periculosi fanaticii in general, dar cei cu bani sunt cei mai cei. Ma mai pot gandi la cateva sortimente de genul asta, pe langa individul din articol.

 5. Se ia la cearta in fata unui judecator dar ce replica are daca il intreaba cineva ce explicatie are cum de suntem 7 milarde de persoane din teoretic doua ! in conditiile in care primii doi conform aceleiasi teorii au facut numai baieti 🙂 vreo 3 parca. dar deh necunoscute sunt caile nu ?

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger