Un alt mod de a recicla gunoiul: habitate colorate pentru păsările din oraşe

1

Angry Birds? Da, sunt cam supărate păsările, mai ales cele din mediul urban, dar v-aţi întrebat vreodată de ce? Artistul Thomas “Dambo” Winther se pare că s-a întrebat şi a găsit răspunsul: pentru că păsările din mediul urban nu au cămine. Aşa că el s-a apucat să le construiască păsărilor oraşelor căsuţe din diverse obiecte sau materiale aruncate la gunoi.

 

 

Proiectul lui Dambo se numeşte „Happy City Birds” şi se bazează pe reciclarea gunoiului cu scopul transformării sale în cămine pentru păsări. „Păsările sunt, la rândul lor, mari reciclatori şi trebuie să apreciem acest fapt. Ele mănâncă mâncarea aruncată de noi, fructe sau diverse alimente care ajung pe jos, cad din copaci sau din mâna noastră. În felul lor, ele ajută la curăţarea mediului şi la răspândirea seminţelor în natură, ca noi plante să crească în tot mai multe locuri şi noi să avem verdeaţă”, a spus artistul pentru My Modern Met. Iar ca să îşi construiască cuiburi, păsările iarăşi reciclează, folosind diverse obiecte aruncate de oameni sau găsite în natură.

 

 

 

 

 

Dambo şi-a început proiectul cu construcţia a 250 de case pentru păsări în Danemarca, din materiale aruncate sau donate, în 2008. De atunci încoace, artistul a construit şi instalat sute alte de astfel de case în zeci de oraşe – inclusiv în Beirut. În paralel cu construcţia caselor, ţine şi workshopuri despre proiect şi speră ca, în viitor, măcar unul din copiii care participă la aceste ateliere ale sale să ajungă să construiască o casă întreagă (pentru oameni, nu pentru păsări) din materiale salvate din gunoi. Schiţe ale caselor pentru păsări imaginate de artist sunt disponibile în mai multe limbi (engleză, germană, daneză), pentru oricine doreşte să facă, la rândul său, un cămin pentru păsările din spaţiul urban în care locuieşte. Proiectul Happy City Birds are şi pagină de Facebook şi una dintre poveştile sale este spusă chiar de către artist în filmul de mai jos:

 

 

Sursa şi foto: TreeHugger


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger