Un adolescent român a inventat un încărcător de bicicletă pentru smartphone, care costă 5 dolari

1

Îl cheamă Thomas şi locuieşte în Miercurea Ciuc, România; are 16 ani şi este numit de către site-ul Bored Panda ca fiind “un inventator genial”. Adolescentul a postat pe site-ul Instructables instrucţiunile pentru realizarea unui încărcător de telefon mobil de bicicletă, care funcţionează cu energie eoliană şi încarcă telefonul în timpul mersului pe două roţi. Costurile producţiei unui astfel de încărcător: 5 dolari.

 

 

Instrucţiunile de realizare a dispozitivului solicită cunoştinţe rudimentare, de bază, despre cum să lucrezi cu componente electronice şi sunt, totodată, foarte clare, aşa că, dacă aveţi uneltele prezentate de Thomas aici, îl puteţi face singuri. “Ies foarte des cu bicicleta, la plimbare, în natură, în locuri unde nu este electricitate, iar telefonul meu se descărca în timpul curselor lungi. Aşa că am creat un încărcător de bicicletă, pentru smartphone, care funcţionează pe energie eoliană”, explică băiatul.

El mai spune că, pe eBay, preţul unui astfel de dispozitiv, creat de producători, este de 112 dolari (“verificaţi aici, dacă vreţi să vedeţi”, scrie Thomas); “Al meu nu luminează şi nu este atât de deştept, dar preţul de pe eBay este prea mare. Dispozitivul făcut de mine este din resturi şi părţi de circuite extrem de ieftine”. Tot ce vă trebuie pentru a-l face este răbdare. Mai multe detalii vă oferă chiar Thomas, aici.

 

stire 11 mai inventie 2

stire 11 mai inventie 3

stire 11 mai inventie 4

stire 11 mai inventie 5

 

Sursa şi foto: Bored Panda, Instructables

 

Puteţi citi şi:

Un băiat de 13 ani a inventat o imprimantă Braille din piese Lego

20 de adolescenţi geniali vor primi câte 100.000 de dolari ca să se lase de facultate

Zece copii care au schimbat lumea în bine

Bicicleta care colectează apa potabilă din aer, în timpul mersului


Un comentariu

  1. Ideea de baza ar fi originala dar este un fals deoarece un telefon mobil are nevoie de minim 500ma si mai mult la telefoane mai noi ….. disp de fata poate debita max 50 ma cel mult sau nici atit ,eventual sufucient pt iluminarea unei diode LED………
    Fals- pt ca articolul prezinta ca o idee functionala ……

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger