Un adolescent egiptean care a participat la un târg de știință în SUA își caută refugiul peste ocean pentru că a protestat în Egipt

0

Abdullah Assem are 17 ani și a participat recent, alături de circa 1.800 de adolescenți, la Târgul Internațional de Știință și Inginerie din Los Angeles, sponsorizat de Intel, cu o cercetare care implică folosirea ochelarilor și a senzorilor de mișcare pentru a-i ajuta pe paraplegici să folosească computerele, scrie Los Angeles Times. La finalul evenimentului de șase zile, Abdullah n-a mai vrut să ia avionul spre Cairo, de teamă că ar fi fost arestat la aterizare pentru un protest anterior din Egipt. Așa că a rămas la niște prieteni de familie din Los Angeles, căutând azil în Statele Unite.

Adolescentul a fost arestat la 25 aprilie în Piața Tahrir din Cairo și acuzat de poliție pentru protest ilegal, mai exact pentru că a făcut gestul cu patru degete de la mână care exprimă sprijinul pentru președintele alungat Mohamed Morsi. După târgul de știință din Los Angeles, lui Abdullah i-a fost teamă că va fi arestat din nou. “Dacă mă întorc în Egipt, viitorul meu va fi în închisoare, fiind amenințat tot timpul cu reținerea”, a spus el. O avocată din Los Angeles, Farida Chehate, care lucrează la Consiliul pentru Relații Americano-Islamice, a spus că îl va ajuta să aplice pentru aministie la Serviciul pentru Cetățenie și Imigrare din SUA.

Chehate a mai spus că adolescentul a fost acuzat și pentru incendierea unor mașini care aparțineau unor ofițeri de poliție, dar că nu a văzut încă rapoartele autorităților egiptene. Abdullah Assem pare să fie activ politic, postând mesaje pe Facebook și înființind și un grup, orientările sale plasându-l de partea opusă a guvernului. Potrivit avocatei americane, mediatizarea arestării sale a îndemnat guvernul din Egipt să-l lase să participe la Târgul Internațional de Știință și Inginerie din Los Angeles. Aflați mai multe detalii pe LA Times.

 

Puteți citi și:

Postări de Facebook care au trimis oameni la închisoare

Un adolescent britanic a fost arestat pentru o imagine cu un mac în flăcări postată pe Facebook


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger