Un adolescent din SUA şi-a construit propriul submarin dintr-o conductă

0

Din seria “Do It Yourself” (DIY), iată ce pot face două mâini dibace: tânărul de 18 ani Justin Beckerman din New Jersey, SUA, a reuşit să îşi construiască, singur, un submarin de o persoană, cu care face scufundări şi pe care l-a “încropit” dintr-o conductă de scurgere şi diverse alte obiecte reciclate.

 

 

Justin a petrecut o lună planificând lucrurile şi realizând designul şi cinci luni construind submarinul, cu ajutorul căruia poate explora, acum, adâncimile lacului Hopatcong. Tânărul este numit de presa locală un mic Thomas Edison, având în vedere că acest submarin nu este prima lui ispravă. La vârsta de 12 ani, Justin a construit o maşină de curăţenie (un dispozitiv numit „Cleaning Car”) care aspira şi spăla singură pe jos.

 

 

La vârsta de 14 ani, a creat un dispozitiv care se poartă pe cap (tip cască), care permite utilizatorilor să vadă materiale video fără să îşi forţeze gâtul. Aşadar, un submarin era ceea ce urma, firesc, în linia lucrurilor făcute de la zero, cu mâinile şi priceperea lui. Submarinul este făcut dintr-o conductă de scurgere, are rezervoare cu balast, valve şi alte părţi de la un vechi automat de sucuri, sisteme pe baterii, claxon, un radio şi lumini stroboscopice. Întreaga construcţie a costat cam o mie de dolari. Justin plănuieşte să studieze inginerie mai departe şi, până ajunge la facultate, îşi mai foloseşte timpul pentru a crea sculpturi din sticlă fluorescentă, reciclată de la ecrane de calculatoare.

Mai multe detalii şi imagini cu submarinul din conductă găsiţi pe: Gizmodo, Inhabitat

 

Sursa şi foto: Inhabitat


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger