Un adolescent de 15 ani promite o imprimantă 3D de zece ori mai rapidă decât cele existente

0

Adolescenţii prezentului sunt, fără îndoială, liderii inovaţiei la nivel global, scrie site-ul Inhabitat, care citează BBC cu povestea lui Thomas Suarez, un adolescent de 15 ani, care susţine că a creat o imprimantă 3D de zece ori mai rapidă decât orice imprimantă de acest tip care se poate găsi acum pe piaţă.

 

 

Suarez nu este străin de a fi în mijlocul atenţiei: acum câţiva ani, a inventat o variantă a popularului joc electronic “whack-a-mole“, pe care a numit-o Bustin Jieber. A devenit foarte popular şi a susţinut discursuri la conferinţe TED şi la BBC. Acum, spune el, se orientează înspre tehnologia imprimării 3D, care are potenţialul de a revoluţiona totul, de la industria medicală la fabricarea obiectelor din rutina noastră zilnică. Singura problemă a acestei tehnologii rămâne faptul că necesită timp, uneori destul de îndelungat. Spre exemplu, un obiect de mărimea unei mingi de baschet poate fi creat într-o zi, aproximativ (deci categoric nu în câteva minute, precum măştile faciale din filmul Misiune Imposibilă).

Susţinut de compania CarrotCorp, Suarez speră să schimbe situaţia prezentă, mai ales că a fost vrăjit de tehnologia imprimării 3D din momentul în care a încercat-o. Astfel că a dezvăluit, într-un interviu acordat BBC, că a depus actele pentru obţinerea unui patent pentru o invenţie în domeniul tehnologiei imprimării 3D. “Încerc să fac această tehnologie mai rapidă şi mai eficientă. Cheia este viteza de imprimare, iar prototipul la care lucrăm ar putea fi de zece ori mai rapid decât generaţia actuală de imprimante 3D”, a declarat adolescentul. Alte detalii despre invenţie, însă, nu au putut fi obţinute (din motive de protecţie a proiectului, desigur), dar un lucru este cert: dacă va fi produsă o imprimantă de zece ori mai rapidă decât cele prezente, industriile care folosesc această tehnologie se vor schimba radical. Aici puteţi urmări integral interviul BBC cu Thomas Suarez.

 

Sursa: Inhabitat, BBC

Foto: Inhabitat

 

Puteţi citi şi:

Case din saci cu pământ, ridicate cu ajutorul imprimării 3D

Un nou succes al bio-imprimării 3D: vasele de sânge

VIDEO Chinezii printează 3D locuinţe din materiale reciclate

Un ghips scos la imprimanta 3D ar putea accelera cu 40% vindecarea oaselor

Primul caiac imprimat 3D din lume este funcțional

Piese de schimb pentru avioane de luptă, scoase la imprimantă 3D

Un român, pe locul 5 la o competiţie mondială de imprimare 3D

Urechi umane scoase la imprimantă 3D

Prima puşcă din lume scoasă la imprimanta 3D – test de funcţionare

Ceas din secolul 17, recreat prin imprimare 3D

NASA a imprimat 3D o parte din motorul unei rachete


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger