Un adolescent a rezolvat o problemă de matematică veche de 350 de ani

0

Shouryya Ray, un băiat în vârstă de 16 ani de origine indiană, a surprins comunitatea științifică internațională rezolvând o problemă lansată în urmă cu mai bine de trei secole de marele matematician Isaac Newton. Potrivit International Business Times, soluțiile sale îi vor putea ajuta pe oamenii de știință să calculeze traiectoria unei bile aruncate și felul în care aceasta va lovi obstacolul și va ricoșa.

 

Adolescentul, care studiază în Germania, a aflat de la profesorii săi că problema respectivă nu are rezolvare, ceea ce l-a intrigat pe Ray. ”M-am întrebat atunci: de ce nu? Nu mi-a venit să cred că nu există o soluție,” povestește băiatul născut la Calcutta pentru ziarul german Welt Online, de unde aflăm că acesta studiază matematica încă din copilărie, tatăl său fiind cercetător la Universitatea Tehnică din Freiburg.

Etichetat imediat drept geniu, tânărul a rezolvat două teorii fundamentale ale dinamicii particulelor, cărora fizicienii le-au dat de cap înainte doar cu ajutorul computerelor.

 

Sursa: International Business Times


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger