Umbrela invizibilă, care te apără de ploaie cu aer

3

Cele mai multe umbrele sunt făcute fie să se strice, fie să se piardă. Credem însă că, dacă am avea cu toții niște umbrele ca cele de mai jos, pe care tehnologia le-a adus la un singur mâner, am avea mai multă grijă de ele. De asemenea, ar dispărea, în aglomerația bucureșteană, pericolul unor dueluri umbrelistice pe trotuarele înguste.

 

Designerii Je Sung Park și Woo Jung Kwon au conceput Air Umbrella, o umbrelă unică ce funcționează ca un gadget electronic. În principiu, mânerul preia aerul de sub el și îl folosește pentru a crea o ”perdea” deasupra, numai bună să ne protejeze împotriva picăturilor de ploaie. Forța cu care este ”împins” aerul poate fi reglată manual, în funcție de cât de puternică este ploaia. Când nu e folosită, umbrela de aer poate fi ușor pusă în buzunar sau în geantă. Totodată, acest model inovator vă poate scăpa de neplăcerea de a împroșca apă de fiecare dată când intrați într-un spațiu închis.

Sursa: Mashable

 


3 comentarii

  1. Si are un mic reactor nuclear in maner sau foloseste tirajul natural pentru crearea curentului de aer ? De ce publicati chiar orice tampenie pescuita de pe net ? Va dati seama ce aiureala e idea asta din punct de vedere energetic ? Site-ul ala e plin de idei simpatice, dar invatati sa distingeti fanteziile tehnice de noutatile tehnice. Si cenzurati comentariile mai cu mila.

  2. Fain concept. E cu reactor de fisiune sau fuziune? Sau e un fir care trece pe langa maneca si e legat la un carucior cu baterii sau generator portabil?

    Copilul din imagine e al lui Superman sau bateria si ventilatoarele sunt din materiale ultrausoare?!

    Lasand mistoul chestia asta s-ar putea face si cu tehnologia de azi: pui o gramada de baterii Li-ion si cele mai avansate motoare de la NASA le folosesti la ventilatoare. Dar chiar si asa nu ar iesi o umbrela foarte eficienta – ar trebui sa aiba vreo 2-3 kg ca sa tina jumatate de ora (zic din burta, nu stiu ce motorase are NASA), diametrul manerului ar trebui sa fie mult mai mare in orice caz. Luand in considerare greutatea si diametrul umbrelei… eu unul zic pas.
    Presupunand ca se va inventa o sursa de energie / baterie si niste motoare eficiente pentru asa ceva, ar mai fi un aspect: umbrela asta impinge apa in parti, nu doar pana la o distanta fixa ci haotic, neregulat iar “marginile” ar fi mai problematice decat la umbrelele solide. Picaturile de apa de langa tija -fiind lovite cu mai mult aer- vor fi propulsate mai departe de margini; apa -in loc sa se scurga- va fi improscata pe alti oameni (pe sub umbrele), pe pereti…; marginile de vant ale umbrelei vor lovi oameni, pomi, stalpi (pe oameni ii pot surzi daca nimeresc in urechi, adica… un jet puternic de aer, de vreo 4bari sa zicem, nu e tocmai normal pentru timpane; trecerea pe langa obiecte -stalpi, pomi, pereti- va impinge umbrela in directia opusa…). Ar mai fi interactiunea cu vantul, cu parul (efectul Coanda: un jet de aer antreneaza un curent… deci umbrela aia ar strica frezele si coafurile). Ar mai fi factorul “Made in China”: garniturile proate ar lasa apa sa intre la baterii si, ori s-ar gadila unii ori s-ar strica foarte repede, ne-putand sa-si amortizeze costul extrem de ridicat. Ar mai fi… de planuit multe inainte de lansarea productiei.

    Ah, in poza a 2-a picaturile leviteaza?! Umbrela impinge apa in parti, picaturile trebuie sa arate ca niste serpisori, niste firisoare de apa (care fiind foarte mici si usoare vor fi suflate de vant fix pe picioare, deci ar trebui si niste pantaloni de aer).

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger