Ultimul aprinde lumina. Ultraşii, aliaţi cu pensionarii! (Manifestul ultraşilor)

5

E iarnă, pot veni vremuri şi zăpezi grele. Pot veni abuzuri şi mai grele, pot veni înfometaţii după plăcinte, care să ceară prăzile războiului fără a fi partcipat la el.  Poate veni plafonarea noastră, pe fondul lipsei de coagulare, pe fondul unei confuzii ce riscă să devină resemnare. Dar datoria noastră e să nu ne oprim. Şi dacă Piaţa Universităţii va rămâne goală, ultimul rămas e dator să aprindă lumina, nu să o stingă.

E de ajuns să filtrăm prin sufletul de Român versurile imnului naţional şi vom şti ce avem de făcut. Cine să facă asta? Nu suntem o enciclopedie a adevărului absolut, dar putem da exemple:

– pensionarii ţării, care zilele astea ne-au arătat ce profund e proverbul cu “cine n-are bătrâni…”

– intelectualii adevăraţi, cărora le mulţumim pt reacţii şi susţinere şi pt scutul de netrecut împotriva pseudo-intelectualilor, demagogilor, politrucilor şi diletanţilor

– oamenii muncitori, care arată că lenea ce ne-a cuprins pe toţi de 22 ani nu se datorează unui popor leneş, ci unui popor care a uitat ce potenţial are

– studenţii, care pot arăta că educaţia adevărată nu e patronată de ministere falimentare

– jurnaliştii adevăraţi, care se simt ca o oază ameninţată de flăcările mincinoase ale unor colegi pt care ratingul, dezinformarea şi manipularea sunt deontologie

– categorii marginalizate social, din mijlocul cărora se pot naşte, vorba lui Iisus şi a lui Sişu, diamante: ultraşi, punkişti, rapperi, hippioţi, bikeri, grafferi, hipsteri (energia lor, folosită pozitiv, va pune umărul la reconstrucţie)

De ce trebuie să facem asta??? Doar pt SMURD? Doar pt demiterea unui guvern şi înlocuirea lui cu nişte ciocoi de altă culoare, de aceeaşi formă, dar la fel de lipsiţi de fond??

Nu. Din nou, motivele sunt multe şi destul de greu de articulat unitar. Dar vom da iar nişte exemple:

– corupţia, care tinde să devină molipsitoare şi la care ajung de multe ori şi oameni cinstiţi, folosind ca scuză supravieţuirea. Milioane de Români observă şi legaţi la ochi că sunt conduşi de ani şi ani de aceleaşi organizaţii mafiote, cu nume de partide. E de necrezut, dar totuşi real, că trăim un nou regim fanariot şi nu găsim un Român să urce pe tron (e o metaforă, nu o propagandă pentru monarhie). Am fost foarte aproape să avem un prim-ministru neamţ şi am fi fost mulţi de acord, pt că a nu fi Român a ajuns un fel de garanţie a cinstei.

– presa în căutare de senzaţional, rating, care face jocuri politice şi reclame unor fufe dezbrăcate şi care de multe ori dezinformează şi manipulează. Şi totuşi, Poiana lui Iocan înţelege! Cum ar fi să trăim fără TV o săptămână? Am fi Congo sau Atlantida?

– clişee şi limbaj de lemn care îngroapă adevărul. Premierul Boc anunţă libertatea de expimare, dar jandarmul anunţă la portavoce “Părăsiţi Piaţa sau folosim forţa”

– organe de represiune constrânse să actoneze împotriva fraţilor. Da, vrem ostaşi în slujba cetăţenilor, cum vă voia şi Cuza, nu vrem mercenari măcelări. Da, ştim că aveţi şi voi familii şi nevoi, da, vrem să respectăm uniforma, dar pt asta vrem să primim respect, nu să vedem copii târâţi pe jos, femei lovite şi înjurate şi bărbaţi care pot intra şi ei în comă de la un baston în cap

– legi făcute prin dezbatere, cu suportul cetăţenilor, nu trecute în grabă prin Parlament de o majoritate interesată mai mult de jocuri politice decât de interesul vital al cetăţeanului. Legi puse în practică nu doar în an electoral (arestări de primari corupţi doar ca propagandă şi momeală pt încă un vot)

– Centrul Vechi al Capitalei? Da, îl vrem european, îl vrem renovat, dar nu doar pt profitul unor patroni de localuri. Îl vrem curat şi pus în evidenţă pt mândria şi onoarea noastră şi de ce nu, pentru un turism adevărat, care nu mănâncă sute de mii de euro pt o siglă sau un portal de internet

– vrem dezbateri pe toate problemele, inclusiv militare. Nu vrem scut anti rachetă, când poate nici nu ştim cu adevărat ce înseamnă. Nu vrem fregate trimise la mişto ( la “mit stock”, dacă vreţi) şi nu mai vrem Români care să lupte în Orient pt subzistenţă, nu pt o cauză

– vrem respect şi demnitate, nu vrem să fim catalogaţi de avocaţi-deputaţi ca viermi, nu vrem ca un bătrân (16 ian, P.Univ) să vină cu ghete date cu cremă, vechi de 5 ani şi uşor găurite în talpă, în timp ce diva din Pleşcoi are sute de perechi de pantofi de lux, purtaţi ostentativ

– vrem să închideţi mall-uri şi să deschideţi fabrici. Şi spunând asta, spunem că vrem industrie, agricultură, locuri de muncă. Vrem şi modernitate, dar nu consumerism de joasă speţă, incultură şi îndobitocire!

– vrem libertatea spiritului, dar ne-am săturat de o clasă politică ce a permis droguri legale la fel de periculoase ca cianurile Roşiei Montane!

– nu mai vrem mizerie, subzistenţă, corupţie, bani publici gestionaţi prost, licitaţii măsluite, uniuni politice nefireşti (PSD+ PNL ?? PD+UNPR??). Vrem să trăim în pace cu conaţionali de alte etnii, dar nu vrem să ne vindem onoarea şi drepturile doar ca să părem “politically correct”. Vrem o adevărată clasă politică şi suntem destul de puternici să o creăm.

Lista ar putea continua şi va continua. Până atunci, recomandăm fără nici o aroganţă “analiştilor” să studieze şi cauza, nu doar efectul. Ne-am săturat de comportamentul “pompieristic” care vine să stingă focul după ce miriştea a ars (principiu valabil în nenumărate domenii, de la EDUCAŢIE, SĂNĂTATE, până la, de ce nu, legi anti-suporteri).

Rândurile de mai sus sunt scrise ad-hoc de un Ultras. Dar în acelaşi timp de un fost student, de un tânăr care vrea să muncească pt ţara lui, nu pentru “alţii” , de un fiu al părinţilor lui şi un vecin al doamnei care hrăneşte căţeii vagabonzi. Reprezint un mod de gândire şi categorii diverse de oameni.

PAŞNICI şi APOLITICI

din nou la UNIVERSITATE!!!

Oameni cu idei, nu cu Molotoave

Foto: Vlad Petri

Tags:Advertisment ad adsense adlogger