Ultima dorinţă a unei femei, de a merge la un muzeu de artă, i-a fost îndeplinită

0

O femeie care suferea de cancer în stadiu terminal şi-a dorit ca, pentru ultima oară, să viziteze celebrul Rijksmuseum din Amsterdam. Aceasta a fost transportată cu tot cu patul de spital la muzeu, pentru a-şi lua rămas-bun de la lucrările de artă pe care le-a apreciat de-a lungul vieţii. Dorinţa i-a fost îndeplinită de o organizaţie caritabilă.

 

_81411798_wens_woman

 

Stichting Ambulance Wens (Fundaţia Dorinţelor) are drept misiune chiar îndeplinirea ultimelor dorinţe ale celor aflaţi pe patul de moarte, iar din 2007, de când şi-a început activitatea, a ajutat aproape 6.000 de persoane să-şi realizeze dorinţele. În aceeaşi zi în care pacienta care suferea de cancer a fost ajutată să ajungă la Rijkmuseum, alţi trei muribunzi şi-au îndeplinit ultimele dorinţe: doi dintre ei şi-au dorit, la rândul lor, să viziteze expoziţia cu tablourile lui Rembrandt, iar unul dintre ei şi-a dorit să se plimbe cu barca de-a lungul canalelor din Amsterdam.

Expoziţia dedicată lui Rembrandt a fost deschisă luna trecută de către regele Willem-Alexander al Olandei, şi cuprinde peste o sută de lucrări ale celebrului artist. Tabloul din imaginea de mai sus, la care priveşte femeia, este intitulat Autoportret cu două cercuri, şi a fost realizat în jurul anului 1660.

Sursa: Yahoo News

 

Puteţi citi şi:

Timp de trei ani, o fetiţă şi-a cărat în spate colega bolnavă până la şcoală

VIDEO Voi ce aţi face dacă aţi vedea un copil tremurând în frig?

O tânără a strâns 3.600 de euro în 24 de ore pentru a-l trimite pe un om al străzii acasă, în Jamaica

VIDEO Un bărbat îi serbează ziua de naştere unei femei fără adăpost


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger