Uleiul de eucalipt, testat ca și combustibil pentru avioane

0

Grupul de firme Virgin, fondat și condus de excentricul om de afaceri Richard Bronson (Australia), dezvoltă un studiu asupra uleiului de eucalipt și a posibilei folosiri a acestuia ca și combustibil pentru avioane.

Declarația îi aparține chiar fondatorului grupului, care susține că acest studiu a relevat, până acum, că uleiul testat nu a înghețat la altitudini superioare. Branson a făcut anunțul la întâlnirea recentă a comunității Orașelor din Pacificul Asiatic, ținută la Brisbane. ”Cum Australia are mult eucalipt, ne-am gândit să testăm folosirea uleiului ca și combustibil alternativ, atât pentru avioanele Virgin, cât și ale altor companii”, a mai spus Branson, care conduce, prin grupul Virgin, peste 300 de afaceri în întreaga lume.

În opinia sa, investițiile în energii curate, alternative, nu ar trebui taxate pentru 20 – 30 de ani, pentru ca ele să își consolideze poziția în bătălia cu combustibilii fosili. El a dat exemplul propriului grup, care a investit mare parte din profituri în cercetarea pe care o derulează asupra uleiului de eucalipt. Rezultatele concrete ale experimentelor nu au fost încă date publicității, dar proprietarul grupului a specificat că testele sunt în derulare și că tot ce au descoperit până acum susține optimismul ideii că acest ulei ar putea înlocui, în viitor, combustibilul clasic al avioanelor.

 

Sursa: The Age

Foto: Fine Art America


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger