UK: mai multa lumina diurna, mai mult sport

0

Federatiile britanice de fotbal si de cricket sunt ultimele organizatii importante ce s-au alaturat unei campanii prin care se cere guvernului de la Londra sa accepte modificarea orei oficiale, pentru a se obtine astfel rezultate mai bune in sport.

Daca ora oficiala s-ar da cu un ceas inainte atunci ar putea fi implinit dezideratul etern al britanicilor de a avea rezultate cat mai bune la fotbal sau la tenis, iar in plus la Jocurile Olimpice din 2012 s-ar obtine rezultate foarte bune, sunt argumentele unei campanii  ce se desfasoara in Marea Britanie si careia I s-au alaturat recent si unele federatii sportive.

Acestea argumenteaza ca o ora in plus de lumina, in fiecare zi, tot timpul anului, ar putea da un impuls extraordinar sportului de masa si ar duce, totodata, la reducerea cheltuielilor de energie, relateaza The Guardian.

Dupa castigarea dreptului de a gazdui Jocurile Olimpice din 2012, guvernul de la Londra si-a asumat public tinta de a atrage doua milioane de oameni in plus catre activitatile fizice. Iar acest lucru s-ar putea realiza foarte usor si prin modificarea orei oficiale, argumenteaza federatiile sportive.

“Fotbalul in Anglia nu e doar cel jucat pe stadioanele cu instalatii de nocturna. Peste 80 la suta din meciuri se joaca in spatii neluminate, iar o ora de lumina in plus ar reprezenta un imbold extraordinar pentru dezvoltarea acestui sport, pentru viitorul fotbalului”, a declarat Kelly Simmons, presedintele federatiei de specialitate.

Sustinatorii campaniei numita “The Lighter Later” afirma ca prin modificarea orei oficiale s-ar reduce emisiile de carbon cu peste 447 de mii de tone, iar numarul victimelor accidentelor rutiere ar scadea cu circa 100. 

In luna august, premierul David Cameron a spus ca va analiza aceasta propunere si ca a urmarit constant subiectul in ultimii ani. Cei mai mari opozanti ai ideii de modificare a orei oficiale sunt in Scotia si nordul Angliei, unde oamenii ar trebui sa se trezeasca pe intuneric.

Foto: Agerpres

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger