Twitter a blocat accesul germanilor la un cont neo-nazist

0

La solicitarea oficială a reprezentanţilor legii din Germania, Twitter a blocat accesul la un cont neo-nazist pentru utilizatorii reţelei de microblogging din această ţară. Astfel, postările contului nu vor mai fi disponibile pentru utilizatori din Germania, dar restul lumii va putea, totuşi, să le citească.

 

 

Este pentru prima dată când reţeaua socială Twitter pune în aplicare politica sa de cenzură locală, care a intrat în vigoare în luna ianuarie a acestui an şi a fost făcută cunoscută tuturor utilizatorilor reţelei. Această politică permite blocarea conţinutului unui cont pentru o ţară anume (sau pentru mai multe ţări), dacă postările contului încalcă legile ţării respective (sau ale mai multor ţări).

Solicitarea de blocare a contului a venit înspre Twitter prin intermediul poliţiei germane, care a trimis o scrisoare în acest sens reprezentanţilor companiei. Documentul sublinia faptul că guvernul german a interzis organizaţia Besseres Hannover, o facţiune de extremă-dreapta din Saxonia inferioară: „Organizaţia este desfiinţată legal, bunurile îi sunt poprite, iar toate conturile sale de pe reţele sociale trebuie închise imediat”, se arată în scrisoare.

 

Sursa: BBC


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger