Tusnad Cycling Team, singura echipa continentala din Romania, si-a prezentat lotul

14

Un moment important pentru ciclismul romanesc a avut loc, la inceputul acestei saptamini, cind singura echipa continentala, Tusnad Cycling Team, si-a anuntat componenta si si-a fixat obiectivele pentru noul sezon competitional. Echipa are un manager italian, Pierangello Viniati, fost campion olimpic la Sydney in anul 2000, iar in componenta doi campioni mondiali la paraciclism.

Prezentarea a avut loc la sediul Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret (ANT) in prezenta Doinei Melinte si a reprezentantilor Federatiei Romane de Ciclism si Triatlon, dar si a directorului general de la Tusnad, Balazs-Becsi Zsolt.Echipa de seniori Tusnad Cycling Team are în componenta noua rutieri, in frunte cu primul nostru erou urban, Eduard Carol Novak (33 ani). Ceilalti componenti sunt cehul Jiri Jezek (35 ani), medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice de la Beijing si la mondialele rezervate sportivilor cu dizabilitati, Laszlo Madaras (23 ani), italianul Andrea Pinos (24 ani), cel mai proaspat component al gruparii, Serban Albert Filon (22 ani), ungurul Szeghalmi Balint (29 ani), moldoveanul Serghei Tvetcov (21 ani), Vegh Hunor (30 ani) si australianul Michael Gallagher (31 ani). Antrenorul echipei este tatal lui Eduard Novak, Karoly Novak.

Tot in cadrul conferintei de presa au fost prezentate si echipele de juniori si cea paralimpica ale clubului harghitean.

Echipa paralimpica este formata din Butu Csaba (41 ani), Olah Attila (21 ani), Andrei Petraru (21 ani) si Torok Imre (45 ani), iar cea de juniori are urmatoarea alcatuire: Istvan Biro (16 ani), Arpad Cilip (15 ani), Lazar Nandor (18 ani), Arnold Lukacs (16 ani), Mihaly Lorand (17 ani), Peto Arnold (16 ani) si Sarany Zsolt (13 ani).

Eduard Carol Novak, Dana Melinte si Pierangello Viniati

Echipa Continentala

Sursa: Agerpres

Tags:14 comentarii

 1. Incredibil.mai investeste cineva in alte sporturi decat fotbal????felicitari pt initiativa si speram intr-o reprezentare in marile competitii internationale.
  Bafta!!!!!

 2. Pacat ca pentru federatie ciclismul exista doar pe sosea si nu sprijina deloc partea de Downhill. Toti cei bagati in asa ceva stiu ca nu ne va ajuta deloc federatia, desi s-au facut toate demersurile posibile, si in continuare nu exista un campionat national, un lot si toate concursurile de DH sunt organizate de impatimiti ai sportului ce muncesc pe trasee si scot din buzunarul lor sa organizeze ceva. HUO federatiei!

 3. Felicitari initiatorului,sponsorilor si echipei.Este un sport in adevaratul sens al cuvantului.In ciclism nu te ajuta nimeni decat forta pe care o ai.Fara arbitri ,fara interventii.De abia astept sa vad un jurnal spotiv care sa inceapa cu o stire despre echipa Tusnad Cycling Team.

 4. In judetul Harghita am vazut deseori ciclisti pe drum, bravo baieti! Mult succes! Mi-ar fi placut ca fenomenul sa nu fie atat de izolat, sa mai pedaleze si romanii…

 5. ma bucur nespus de entuziasmul si de profesionalismul de care dati dovada , va doresc multa sanatate,sponsori puternici si o clasare cat mai buna in turul romaniei . suntem alaturi de voi si, nu veti fi nciodata singuri.

 6. Felicitari celor care au intelepciune si investesc in aceasta echipa, dand continuitate an de an ideii de ciclism in Romania.Astept si reportaje cu privire la activitatea echipei.Apropo in aceasta zona foarte frumoasa se investeste si in HOCHEI.
  cum pot achizitiona un tricou al echipei de ciclism?

 7. Pingback: România are prima sa echipă continentală de ciclism din istorie « Din ungherele sportului – by Dan Pătraşcu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger