Tuşnad Cycling Team, singura echipă continentală din România, şi-a anunţat componenţa

0

Prezentarea oficială a singurei echipe continentale din România, Tuşnad Cycling Team, a avut loc miercuri, 4 aprilie, la Casa Harghita din Miercurea Ciuc. Echipa de seniori Tuşnad Cycling Team, al cărei manager este Torok Attila, are în componenţă 11 rutieri, în frunte cu Eduard Carol Novak (36 de ani), multiplu campion mondial la paraciclism şi vicecampion la Paralimpiada de la Beijing.

 

 

Ceilalţi componenţi sunt lituanianul Bernatonis Marius, moldavii Braico Alexander şi Sergiu Cioban, bulgarul Evgeni Gerganov, slovenul Marcel Ternovsek, Lovassy Krisztian, din Ungaria, şi rutierii Csicsaky Tamas, Lazar Nandor Csaba, Lukacs Arnold şi Sebestyen Szabolcs, din România.  Noi intraţi în echipa de seniori Tuşnad Cycling Team 2012 sunt lituanianul Bernatonis Marius, Lovassy Krisztian, din Ungaria, bulgarul Evgeni Gerganov şi Csicsaky Tamas, care a lipsit două sezoane.

Echipa de juniori este formată din: Andras Alpar, Cilip Arpad, Gal Oravecz Istvan, Kovacs Nandor, Sarany Zsolt, Sarig Andor, Adorjan Elod şi Szocs Antal. Din echipa de paraciclism fac parte Olah Attila, Torok Imre şi Eduard Carol Novak.

Marele campion Eduard Novak (foto jos) este pregătit, de anul trecut, de titratul tehnician italian Cristiano Valoppi, echipa de juniori este antrenată de Ruzsa Lehel, sportivii de la categoria seniori sunt pregătiţi de Novak Carol Eduard, iar echipa de paraciclism este antrenată de Novak Karol. Bicicletele pentru Eduard Novak sunt asigurate de firma Vivelo, din Bulgaria, iar cele pentru echipă de firma BH, din Spania.

 

 

Prezent la evenimentul de la Miercurea Ciuc, secretarul general al Fereraţiei Române de Ciclism şi Triatlon (FRCT), Vasile Selejean, a apreciat faptul că o parte din ciclismul românesc se desfăşoară la Miercurea Ciuc, unde există o echipă complexă, care dispune de categoriile juniori, Elite şi paraciclism. Despre Eduard Carol Novak, secretarul FRCT a spus că este o legendă vie a sportului românesc şi are încrederea că acesta va deveni, în septembrie, campion olimpic. De asemenea, secretarul FRCT i-a înmânat lui Eduard Carol Novak trofeul de cel mai bun ciclist al anului, câştigat în 2011.

“Avem cu echipa 60 de zile de concurs până la Paralimpiadă, lucru care face parte din pregătirea mea specifică pentru acest concurs. Încerc să fiu cât mai sănătos, cât mai motivat şi să am formă maximă în septembrie, la Jocurile Olimpice”, a spus Eduard. “Anul acesta este anul în care pot câştiga aurul la Paralimpiadă şi trebuie să ştiti că eu concurez doar pentru aur. Cum am mai spus şi cu alte ocazii, fac tot posibilul să cuceresc aurul olimpic şi sper să reuşesc să îmi împlinesc visul”.

La evenimentul de la Miercurea Ciuc au luat parte şi primarul municipiului, Raduly Robert Kalman, un susţinător al echipei, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba şi deputatul Korodi Attila.

 

Puteţi citi şi:

Bronz pentru Eduard Novak la Los Angeles

Eduard Novak, triplu campion mondial la paraciclism

Eduard Novak, dublu campion mondial la paraciclism, a fost premiat la Viena

Eduard Novak ţinteşte două medalii de aur la Paralimpiada de la Londra 2012

Palmaresul 2011 al Tușnad Cycling Team, singura echipă profesionistă din România

Eduard. Eroul cu un picior amputat, în drum spre aurul olimpicLeave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger