Turul Ciclist al Ţinutului Secuiesc 2012

0

Evenimentul sportiv marcant al anului, Turul Ciclist al Ţinutului Secuiesc, va aduna cel mai mare număr de competitori din istoria sa: la concurs s-au înregistrat 25 de echipe din 16 ţări, ceea ce înseamnă prezenţa a circa 150 de sportivi. Competitorii de la cel de al şaselea Tur vor trebui să parcurgă 5 etape, însemnând 500 de kilometri, în cele patru zile ale concursului.

 

 

Etapa de deschidere din ziua de joi, 9 august, va fi contratimp pe echipe. Competitorii vor porni din două în două minute, parcurgând traseul Miercurea Ciuc – Pasul Ghimeş şi vor avea de cucerit o diferenţă de nivel de 450 de metri.

A doua zi, vineri, 10 august, concursul se va desfăşura în regiunea Trei Scaune. La Tuşnad, Târgu Secuiesc şi Sfântu Gheorghe se vor desfăşura probe de sprint, iar la Pasul Nyerges, etapa a doua va fi îngreunată de o căţărare de categoria B.

În cadrul celei de a treia etape (ziua de sâmbătă, 11 august), sportivii vor trebui să se confrunte cu trei căţărări de categoria B (Pasul Tolvajos de două ori şi Pasul Libán), precum şi cu o căţărare de categoria C. Tot în cadrul zilei a treia de competiţii, participanţii vor trebui să parcurgă şi trei sprinturi la Vlăhiţa, Gheorgheni şi Miercurea Ciuc.

Duminică, 12 august, în ultima zi a Turul Ciclist al Ţinutului Secuiesc, în programul competiţional figurează două semietape. La amiază, de la ora 10.30 se va da startul pentru proba de contratimp individual din punctul Hármaskereszt, iar după-amiază, de la ora 17.00, cicliştii vor parcurge traseul Miercurea Ciuc – Racu – Frumoasa – Miercurea Ciuc; după ce vor intra în municipiu, vor parcurge pista de 5,5 kilometri, însumând 17 ture.

La al şaselea Tur Ciclist al Ţinutului Secuiesc, premiile acordate vor însuma 15.372 de euro. Premii vor fi acordate pentru primii 20 de sportivi din fiecare etapă, iar la final, pentru primii 30 din clasamentul general. Anul acesta, competitorii vor beneficia de patru tricouri de competiţie diferite. Liderul clasamentului individual va purta tricoul de culoare albastră, cu inscripţia „Apemin Tuşnad”, liderul clasamentului pe puncte va purta un tricou roşu-negru „Harborsz”, cel mai bun căţărător va avea un tricou galben cu inscripţia „Miercurea Ciuc”, iar cel mai bun ciclist sub 23 de ani va beneficia de un tricou verde „Fenestela 68”.

Organizatori: Primăria Municipiului Miercurea Ciuc, Asociaţia de Sport Ciuc, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Harghita, InterSport.

Parteneri: Consiliul Judeţean Harghita şi Covasna, respectiv Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc şi Gheorgeni.

Sponsorii principali al turului sunt: SC. Apemin Tuşnad S.A., MOL, Harborsz şi Fenestela 68, sponsori: Tess, Waberer’s şi Topo Service.

 

Echipe înregistrate:

1. TUȘNAD CYCLING TEAM (ROU) – continentală

2. LKT-TEAM-BRANDENBURG (GER) – continentală

3. KOLSS CYCLING TEAM (UKR) – continentală

4. SP TABLEWARE CYCLING TEAM (GRE) – continentală

5. ISD – LAMPRE CONTINENTAL TEAM (UKR) – continentală

6. NATIONAL TEAM OF SERBIA

7. NATIONAL TEAM OF BELARUS

8. NATIONAL TEAM OF HUNGARY

9. NATIONAL TEAM OF MOLDOVA

10. NATIONAL TEAM OF ROMANIA

11. NATIONAL TEAM OF SLOVAKIA

12. CCN-RACING FORCE (HKG)

13. C.C. BURGAS (BUL)

14. NESSEBAR SHOCKBLAZE CYCLING TEAM (BUL)

15. CMI / THE TRILOGY GROUP (USA)

16. HEMUS 1896-TROYAN (BUL)

17. TEAM FORMAN CINELLI (CZE)

18. BRISASPOR (TUR)

19. TACC – TEL AVIV CYCLING CLUB (ISR)

20. RC ARBÖ WELS GOURMETFEIN (AUT)

21. CS OTOPENI (ROU)

22. CLOSE2 CARRERA GI-ESSE (HUN)

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger