Turnul Eiffel a fost “înverzit” cu două turbine eoliene

0

Celebrul simbol al Parisului a primit de curând şi o altă conotaţie, arătând că energiile verzi îşi pot face loc şi în monumente arhitecturale, fără să le afecteze estetica. La 126 de ani. Turnul Eiffel a fost dotat cu două turbine eoliene, care alimentează cu energie regenerabilă magazinele de suvenire şi restaurantele de la primul etaj.

 

3043122-slide-s-1-the-eiffel-tower-now-has-two-beautiful

 

Energia eoliană s-a dovedit o soluţie foarte potrivită, dată fiind înălţimea construcţiei. “Ne aflăm deasupra Parisului, ceea ce înseamnă că avem parte de vânt foarte puternic, care poate fi folosit pentru a produce energie. Energia solară ar fi necesitat mai mult spaţiu, care nu e tocmai uşor de găsit în turn. De asemenea, ar fi dat impresia unei suprafeţe de sticlă, iar noi nu voiam să acoperim nicio parte din structură,” spune  Jan Gromadzki, inginer la compania Urban Green Energy, care a conceput şi instalat cele două turbine.

Fiecare turbină are o lungime de cinci metri, fiind vopsită astfel încât să se potrivească restului construcţiei. Deşi turbinele sunt vizibile chiar de peste Sena, iar autorii proiecului s-au temut că vizitatorilor le va displăcea noua adiţie, mai ales în contextul unui momument de patrimoniu, se pare că parizienii şi turiştii au fost încântaţi. Mai mult, cele două turbine nu afectează siguranţa Turnului, atâta timp cât sunt silenţioase şi nu produc vibraţii. Deşi sunt montate pe acoperişul unui restaurant elegant din Turnul Eiffel, clienţii nu le pot auzi dinăuntru.

Ne-am bucura să primim şi noi veşti bune despre energii verzi folosite nu doar în cadrul unor monumente din România, ci şi în spaţiul public sau, de ce nu, ne-am bucura să aflăm că, de mâine, Casa Poporului va avea un acoperiş din panouri solare, care să facă o faptă bună la bugetul de stat.

Sursa: FastCoexist

Puteţi citi şi:

Turbina eoliană în care poate locui o întreagă comunitate

Spania va fi prima ţară cu iluminat public stradal alimentat cu energie solară şi eoliană

Danemarca, record mondial în domeniul energiei eoliene în 2014

Aproape jumătate din necesarul energetic al Scoţiei e asigurat din energii curate


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger