Turiștii pot experimenta o zi din viața vânătorilor de balene din Islanda

0

Vânătorii de balene speră ca prin împărtășirea experienței lor cu turiștii îi vor câștiga pe aceștia de partea lor și vor face ceva bani în plus. Islandezii care vânează balene s-au săturat de protestele organizațiilor de protecție a animalelor și s-au gândit să arate publicului larg punctul lor de vedere.

De luna viitoare, ei vor invita turiștii în larg cu ei pentru a privi de aproape balenele. Turiștii vor experimenta viața unui vânător de balene, vor vedea organele interne ale mamiferelor și vor servi carne de balenă la cină împreună cu căpitanul.

“Nu vom omorî practic nicio balenă”, spune Gunnar Jonsson, directorul Asociației Vânătorilor de Balene. “Ideea este să luăm oameni în larg, să le arătăm ce facem. Este turism cultural. Există mult interes. Avem rezervări din partea grupurilor de turiști din Anglia și Germania”.

Anunțul vine în contextul în care peste 100 de țări pro sau împotriva vânătorii de balene se pregătesc pentru întâlnirea anuală a Comisiei Internaționale pentru Vânătoarea de Balene. Acolo se va discuta impactul devastator al valului tsunami din Japonia și al accidentului nuclear de la Fukushima asupra populațiilor de balene.

Japonia, Norvegia și Islanda se numără printre puținele țări care permit vânătoarea comercială a balenelor. Japonia ia în considerare revizuirea acestei poziții după valul tsunami care a distrus unul dintre porturile principale ale țării și a afectat serios flota de vânătoare.

Vânătorii au de gând să îi taxeze cu între 200 și 300 de dolari pe turiștii interesați de viața lor în larg și să-i scoată la vânătoare în grupuri de 15-20.

De la câțiva turiști în urmă cu 10 ani, aproape 200.000 de străini sunt interesați, în prezent, de a observa balenele în Islanda. Dar creșterea numărului de turiști a dus și la o creștere a preparatelor din carne de balenă, cu peste 100 de restaurant și magazine care oferă turiștilor astfel de preparate exotice.

Sursa: Guardian


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger