Turiștii care cutreieră globul lasă o amprentă de carbon uriașă pe Pământ

0

Să devii responsabil față de mediul înconjurător s-ar putea să însemne să stai acasă. Turismul global contribuie cu aproape 8% la totalul emisiilor de gaze cu efect de seră din atmosferă, raportează cercetătorii în Nature Climate Change. Această amprentă de carbon este în jur de trei ori mai mare decât amprenta legată de turism estimată în studiile anterioare.

Acest salt este legat de faptul că noul studiu nu calculează doar emisiile legate de călătoritul în sine, cum ar fi un zbor, o călătorie cu mașina sau o croazieră. Studiul adaugă și impactul bunurilor și serviciilor de care se bucură turiștii, de la mâncare la cumpărături sau cazări la hotel.

Cine are cea mai mare amprentă de carbon? Statele Unite sunt în topul listei, ca destinație de top pentru turiști, și de asemenea ca sursă de turiști. Alte țări prospere, cum sunt Canada și Germania, au și ele o amprentă mare, iar țările în dezvoltare cum sunt China și Mexic, prind din urmă această cursă uimitoare.

Uitați-vă la turismul global prin numere:

4.5 gigatone – Cantitatea de dioxid de carbon și alte gaze cu efect de seră care au venit din turism în 2013

2.7 procente – Ponderea din totalul global de emisii care vine numai de la canadienii și mexicanii care călătoresc în Statele Unite pentru turism.

300 kilograme – Creșterea din 2009 în 2013 a amprentei de carbon anuale pentru fiecare locuitor al statului insular Maldive ca rezultat al turismului internațional.

4.7 trilioane de dolari – Cantitatea de bani în dolari americani cheltuită pe turismul global în 2013. Aceasta este o creștere de 2.5 trilioane de dolari din 2009.

3 procente – Creșterea anuală curentă a sumelor cheltuite pe turismul global, ceea ce în emisii legate de turism va însemna 6.5 gigatone emisii de dioxid de carbon și de alte gaze cu efect de seră până în 2025.

Sursa: sciencenews.org


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger