Turism inedit: jocuri de evadare din temniţe vechi sau case în paragină

0

Clădirile vechi din Budapesta, capitala Ungariei, au primit o nouă întrebuinţare: turiştii plătesc să fie închişi în ele (în camere, pivniţe sau chiar temniţe) şi să încerce să îşi găsească, apoi, singuri, calea afară, căutând indicii, găsind soluţii pentru a descuia lacătele şi descoperind drumul spre libertate. Toată tevatura se cheamă “joc de evadare”, scrie agenţia de presă Reuters.

 

 

Sunt peste 100 de astfel de camere de “joc” în prezent, în Budapesta, pentru că turismul de aventură de acest tip a luat proporţii în ultimii trei ani, devenind, în fapt, o principală atracţie pentru vizitatori de pretutindeni. Cum în Budapesta se găsesc multe clădiri vechi, pivniţe părăsite şi case aflat în paragină, iniţiatorii jocurilor nu duc lipsă de locuri cu care să îşi surprindă publicul. De altfel, săptămâna trecută a avut loc primul festival naţional al Ungariei de jocuri de evadare, cu sute de echipe înscrise (localnici şi străini), care s-a desfăşurat în câteva zeci de locuri din întreaga ţară.

Andras Maldrik şi Zeno Zoltan Ferencz deţin compania ExitPointGames şi şi-au început afacerea cu astfel de jocuri în Budapesta acum doi ani, cu o investiţie de aproximativ 3.000 de dolari. Acum, îşi exportă ideile în Viena şi Bucureşti, extinzând afacerea şi “microbul” jocurilor de evadare. Cei doi spun că jocurile sunt cele mai interesante atunci când cei puşi la încercare au nevoie de multe abilităţi pentru a găsi soluţiile (mai ales logica şi abilităţile mecanice sunt binevenite). Camerele de joc sunt amenajate în feluri diferite, astfel încât turiştii să se simtă fie într-un sanatoriu de nebuni (de unde trebuie să evadeze), fie într-o temniţă din Egiptul antic care arată ca un mormânt, fie în Evul Mediu, într-un castel medieval. Un joc costă 51 de dolari pe echipă, iar, pe durata jocului, turiştii sunt monitorizaţi printr-o televiziune tip circuit-închis şi primesc ponturi dacă ajung într-un moment de blocaj total.

Mai multe detalii, precum şi impresii ale celor care gustă această aventură, puteţi citi aici.

 

Sursa şi foto: Reuters

 

Puteţi citi şi:

Primăria unei comune din Munţii Apuseni a lansat o campanie de repopulare a localităţii

Wild Time, o aventură eco în Retezat

Turism nemţesc în Transilvania: “Adevărata Românie poate fi descoperită numai la sat”

The Borat Project: Călătorie jurnalistică fără plan şi fără jurnalişti


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger