Turism american de toamnă: contemplarea frunzelor

0

Dealurile din regiunea New England (SUA) gem de turiști veniți să admire peisajul renumit pentru culoarea frunzelor în schimbare, un spectacol al naturii înainte de sosirea iernii. Autoritățile din zonă se temeau că trecerea furioasă a furtunii tropicale Irene din vară va provoca o scădere a numărului de turiști, dar s-au înșelat.

 

Spectacolul anual al frunzelor din New England îmbracă în portocaliu, galben și roșu aprins dealurile din regiune. Există deja o tradiție turistică aici, îmbogățită de la an la an cu variate evenimente dedicate celor care vin să admire peisajul. În ciuda fenomenului Irene din vară, care a provocat importante daune materiale, hotelurile, pensiunile și magazinele au fost pregătite pentru turiști, iar proprietarii lor încântați să vadă că au lucrat la capacitate maximă de când a venit toamna și frunzele au început să își schimbe culoarea. Zonele implicate în acest circuit turistic al frunzelor sunt Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island și Vermont.

În Massachusetts, spre exemplu, autoritățile se așteaptă la 3,3 milioane de vizitatori, pe durata sezonului de schimbare a frunzișului (mai exact, luna octombrie), care să lase în regiune aproximativ 1,3 milioane de dolari (cheltuieli de cazare, masă și altele). Vârful sezonului se estimează să țină până în 24 octombrie, dată după care culorile vor începe să pălească și frunzele vor cădea. În regiunea Vermont, aproximativ 3,6 milioane de vizitatori vin anual pentru spectacolul colorat al toamnei și îmbogățesc comunitatea locală cu 332 de milioane de dolari în perioada septembrie – noiembrie. Experții în botanică spun că atunci când ziua începe să se micșoreze, dar vremea rămâne frumoasă și chiar caldă, au loc cele mai spectaculoase transformări de culoare ale frunzelor. Însă pentru ca aceste culori de vară indiană să apară, copacii au nevoie de un sezon de primăvară – vară cu multă lumină și multe ploi.

 

Sursa: Reuters

Foto: New Hampshire Hotel


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger