Turbine eoliene, instalate pe staţii de autobuz în Islanda

0

O companie numită Icewind şi înfiinţată de patru tineri antreprenori din Islanda a reuşit să adune suficient capital pentru a porni un proiect ambiţios: construirea şi montarea unor turbine eoliene care vor fi instalate pe staţiile de autobuz din Islanda.

Aceste turbine vor alimenta cu energie sistemul de iluminat, sistemul de încălzire, dar şi reţele wi-fi sau unităţi de încărcare mobilă pentru diverse dispozitive. Prima staţie de autobuz care va beneficia de o astfel de turbină se află în capitala Reykjavík.

Cei patru tineri antreprenori sunt Sæþór Ásgeirsson, Þór Bachmann, Ágúst Guðbjörnsson and Gunnar Eirísson; ei şi-au prezentat prima oară proiectul în cadrul programului de televiziune “Toppstöðin”, care aduce în faţa publicului o competiţie între designeri cu idei inovatoare. Ca să îşi pună în practică planurile, cei patru au fost nevoiţi să adune capital.

Astfel, au pornit o campanie de strângere de fonduri (Karolina Fund) şi au primit, de asemenea, ajutor financiar din partea WOW Air. Pe viitor, compania îşi propune să ofere turbine eoliene pentru amplasamente precum case de vacanţă, dar şi turnuri de comunicaţii, în aşa fel încât energia eoliană să devină o resursă tot mai intens folosită, iar combustibilii fosili să devină amintire.

Sursa şi foto: IceNews


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger