Turbina eoliană portabilă, un proiect de crowdfunding care şi-a obţinut finanţarea într-o zi

0

Turbina eoliană Trinity, portabilă şi rezistentă la apă, permite utilizatorului să aibă acces la energie (curată) în timp ce se află în mişcare şi… oriunde. Proiectul s-a lansat pe platforma de crowdfunding Kickstarter şi, într-o singură zi, şi-a obţinut finanţarea dorită, urmând ca anul viitor să livreze, deja, modele de diferite mărimi pe piaţă.

Trinity este un proiect al companiei Janulus din Minnesota, SUA, iar campania de crowdfunding s-a derulat anul trecut. Modelele care vor ajunge în curând pe piaţă sunt de 50, 400, 1.000 şi 2.500 de waţi; cea mai mică astfel de turbină cântăreşte numai 650 de grame, iar cea mai mare, cu tot cu baterie, ajunge la 19 kilograme şi, teoretic, poate alimenta o maşină electrică.

“Oamenii sunt tot mai dependenţi de telefoanele lor inteligente şi au nevoie de energie, oriunde ar fi. Trinity este foarte uşoară, aşa că poate fi dusă oriunde”, spune Agust Agustsson, vicepreşedintele Janulus. Se pare că şeful companiei, Einar Agustsson, duce în rucsacul său o astfel de turbină portabilă. Interacţiunea cu turbina se face printr-o aplicaţie pe telefonul mobil; modelul mai puternic poate suplini nevoile unei rulote, spre exemplu sau pot contribui la susţinerea unei gospodării.

Mai multe detalii: JanulusKickstarter, Clean Technica

Sursa şi foto: Bored Panda


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger