Turbina eoliană în care poate vieţui o întreagă comunitate

0

The Dutch Windwheel este un concept interesant de turbină eoliană circulară în care se poate locui. Mai exact, construcţia va avea 72 de apartamente, 160 de camere de hotel, spaţii comerciale şi pentru petrecerea timpului liber, precum şi un restaurant.

 

 

Turbina circulară este concepută pentru a fi instalată în portul Rotterdam din Olanda; construcţia se va baza pe mult oţel şi multă sticlă şi va fi silenţioasă, în ciuda activităţii sale de producere a energiei electrice. Totodată, construcţia va fi dotată cu sisteme de captare a apei de ploaie, de reciclare a apei din instalaţiile sanitare şi de producere de biogaz din reziduurile organice. Fundaţia turbinei circulare va fi subterană, iar construcţia va fi compusă din două inele uriaşe, care vor fi înconjurate de apă, astfel încât impresia privitorului va fi că această construcţie pluteşte.

Inelul exterior va avea 40 de telecabine pentru vizitatori, ca aceştia să aibă o panoramă aparte asupra oraşului, iar inelul interior va gădzui cele 72 de apartamente, 160 de camere de hotel, spaţiile comerciale şi restaurantul. Tot în interiorul celui de-al doilea inel se va afla turbina eoliană propriu-zisă. Tehnologia pentru aceasta a fost dezvoltată de TU Delft şi converteşte energia obţinută cu ajutorul vântului, printr-o structură de tuburi de oţel, în electricitate, fără vreo mişcare mecanică a componentelor turbinei. Asta înseamnă că turbina va fi silenţioasă şi mult mai uşor de întreţinut sau reparat decât cele clasice. Construcţia va avea panouri solare şi o faţadă dotată cu tehnologie de ultimă oră, în aşa fel încât să profite, în sens pozitiv, de toate resursele naturale aflate la dispoziţie.

 

stire 17 feb turbina 3

 

Mai multe detalii: The Dutch Windwheel

 

Sursa şi foto: Inhabitat

 

Puteţi citi şi:

Turbina eoliană în formă de copac

Turbina eoliană imprimată 3D, care încape într-un rucsac

Prima insulă din lume alimentată exclusiv cu energie eoliană

Prima turbină eoliană aeropurtată din lume va funcționa în Alaska

Cum ar fi să locuim într-o turbină eoliană


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger