Turbina eoliană imprimată 3D care încape într-un rucsac

1

Energia solară portabilă este, deja, des întâlnită (mai ales în cazul utilizatorilor de diverse dispozitive moderne, de la telefoane inteligente la tablete sau altele), dar ce se întâmplă când apune soarele? Ar putea turbinele eoliene, de altfel uriaşe şi grele, să fie transformate, la scară mică, astfel încât să devină şi ele potrivite pentru uzul personal direct, pentru gadget-uri? Se pare că da, scrie Engadget.

 

 

Compania poloneză Omni3d a dezvoltat o turbină eoliană imprimată 3D, care se poate împătura şi se poate transporta destul de uşor; turbina poate produce până la 300 waţi de energie curată, suficientă pentru a alimenta telefoane inteligente, laptopuri, becuri sau alte dispozitive cu consum mic. Turbina se numeşte AirEnergy 3D şi încape într-un rucsac; astfel, ea poate fi utilă atât celor care adoră să meargă în natură, cu cortul, cât şi celor care trăiesc în comunităţi unde utilităţile moderne încă nu şi-au făcut drum.

Echipa care a realizat proiectul oferă, la liber, baza de date pentru invenţia lor, pentru ca oricine, de oriunde din lume, să poată construi turbina. Scopul invenţiei este de a oferi energie curată în special regiunilor sărace, izolate, care nu sunt conectate la sisteme naţionale de distribuţie a energiei. Proiectul este un start-up, iar compania speră să strângă din donaţii suma de 30.000 de dolari necesară dezvoltării acestuia (deja a strâns jumătate din sumă). Pentru fiecare donaţie de peste 4.000 de dolari, compania va trimite o turbină portabilă de acest tip într-un sat african. Un kit de bază va costa 350 de dolari. Turbina eoliană portabilă este uşoară, poate fi mutată oricând se schimbă vântul, în funcţie de direcţia acestuia.
Mai multe detalii: AirEnergy 3D Kickstarter

 

Sursa: Engadget

Foto: Omni3d

 

Puteţi citi şi:

Prima insulă din lume alimentată exclusiv cu energie eoliană

Prima turbină eoliană aeropurtată din lume va funcționa în Alaska

Cum ar fi să locuim într-o turbină eoliană

Insula King Island (Australia) vrea să treacă complet pe energie curată

Cea mai mare fermă eoliană offshore din lume a fost inaugurată lângă Marea Britanie

Energia eoliană, mai ieftină în anumite ţări decât cea pe cărbune

Viitorul energiei eoliene aparţine turbinelor inteligente

VIDEO Valsul “Dunărea Albastră”, cântat de vânt la turbine eoliene


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger