Tu vrei (r)evoluţie? Vino la ONGFest!

0

Week-end-ul acesta  are loc ONGFest – Târgul Naţional al Asociaţiilor şi Fundaţiilor. Este a cincea ediţie a evenimentului şi are loc în Parcul Herăstrău, la intrarea dinspre piaţa Charles de Gaulle. Anul acesta ONGFest face apel la (r)evoluţie. Şi invită oamenii să se alăture cauzelor ONGurilor şi împreună să aducă o schimbare. Pe 10 şi 11 mai, peste 130 de organizaţii neguvernamentale îşi prezintă proiectele şi organizează activităţi educative şi distractive.

 

vrei rEVOLUTIE

 

Tema evenimentului este combaterea discursului urii. Un subiect puţin dezbătut în România, dar care se află de ceva vreme pe agenda Consiliului Europei. În ţara noastră, discursul urii este adresat în special persoanelor de etnie romă şi minorităţilor sexuale, însă acestea nu sunt singurele grupuri vizate. ONGFest atrage atenţia asupra fenomenului şi organizează o serie de dezbateri şi activităţi educative pe această temă.

În timpul festivalului, de dimineaţă până seara se întâmplă o mulţime de evenimente şi momente artistice. Ateliere de creaţie pentru copii şi tineri, discuţii despre leadership, alergări cu sacii, terapie prin râs, jonglerii şi multe altele. În total, mai bine de 100 de momente şi  activităţi, pentru toate vârstele îşi aşteaptă oamenii să îi viziteze. Vizitatorii parcului vor putea intra în Cutia Albastră, pusă la dispoziţie de Delivering life sau pot afla ce pot face să salveze iubirea din lume, ce se pare că e pe cale de dispariţie. Toate acestea într-un traseu cu indicii şi premii surpriză.

Pe scenă au loc dansuri germane, sârbeşti şi greceşti, susţin reprezentaţii artistice ansambluri de copii, teatre pentru copii şi vârstnici. De la teatru de păpuşi până la trupe rock. Sâmbătă seara, începând cu ora 18.30 trupa FREEZE susţine o reprezentaţie de improvizaţie. Începând cu ora 20.00, ne încântă trupa Les Elephants Bizzares şi de la ora 21.00, trupa Bere Gratis.

Google România susţine o dezbatere pe tema libertăţii de exprimare şi a postării mesajelor ofensatoare pe YouTube.  Organizaţiile îşi propun să aducă o schimbare în diferite domenii, ce ne privesc pe fiecare dintre noi. Au loc aşadar şi alte dezbateri în cadrul festivalului. Printre temele abordate se găsesc comunicarea alternativă, mediul între ecologie şi psihologie, sprijinul persoanelor bolnave de cancer, adopţiile, educaţia pro-diversitate şi alte domenii unde este nevoie de evoluţie.

Iar pentru toţi cei care îşi doresc o schimbare şi au ceva de spus, vă invităm să alegeţi în mesaj de (r)evoluţie de aici. Mai multe despre organizaţiile prezente şi programul evenimentului se găsesc pe www.ongfest.ro .


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger