Tricourile care te anunţă când eşti într-un loc poluat

1

Tricourile care detectează poluarea schimbându-şi culoarea ar putea fi “ultimul răcnet” în modă, dar şi un semnal de alarmă pentru fumători. Doi absolvenţi ai NYU au creat astfel de tricouri în cadrul proiectului interactiv Warning Signs, anunţă Huffington Post.

Cei doi tineri au făcut tricouri care îşi schimbă culoarea cand intră în contact cu un nivel ridicat de monoxid de carbon. Pe faţa tricoului sunt imprimate o inimă sau o pereche de plămâni pe care apar vene albastre când purtătorul articolului este expus la poluare de la fumul de ţigară la gazele de la maşini.

“Când oamenii ies să fumeze o ţigară, văd proiectul nostru şi se simt vinovaţi realizând că ce văd este, de fapt, ce îşi fac lor înşişi”, spune unul dintre iniţiatorii proiectului, Nien Lam.

American Lung Association spune că şase din zece americani trăiesc în locuri cu niveluri periculoase de poluare. Fumul de ţigară omoară 440.000 de oameni pe an în Statele Unite şi 600 de milioane de copaci sunt distruşi pe an pentru producerea tutunului.

Absolvenţii se gândesc momentan să facă tricouri cu imaginea ficatului care să se modifice când posesorul a băut prea mult.

Foto: culture.wnyc.org

Citiţi şi:

CE a amânat revizuirea legislaţiei privind calitatea aerului

Melci gigantici monitorizează poluarea aerului în Rusia

Ţigările fac ravagii în organism la câteva minute după inhalarea fumului

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: Atlasul emisiilor: Creşterea emisiilor în China anulează scăderea emisiilor din vest » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger