Triatlonul Fără Asfalt, 7 iunie: sport într-un spațiu natural valoros din țara noastră

0

Sâmbătă, 7 iunie, are loc a cincea ediție a cursei Triatlon Fără Asfalt, organizat de Asociaţia “Fără Asfalt” la mare, în două rezervaţii naturale: Rezervaţia 2 Mai-Vama Veche (înot şi alergat); Pădurea Hagieni (cursă cu bicicleta).

 

triatlon

 

Atât la proba de tritlon, cât și la cea de ștafetă, concurenții vor înota 1 kilometru, vor merge 33 de kilometri pe bicicletă și vor alerga 8 kilometri.

Inițiatorii competiției sportive și-au propus să-i încurajeze pe cei care preferă mișcarea în natură, începători sau profesioniști, dar și să facă cunoscut un spațiu natural foarte valoros din apropierea Mării Negre, ușor umbrit de celebritatea de care se bucură zona litorală Vama Veche – 2 Mai. Ecologizările dinainte și după concurs, dar si regulile referitoare la respectarea traseului și a zonelor de depozitare a deșeurilor recomandă triatlonul Fără Asfalt ca fiind un eveniment ecologic durabil.

Startul probei de înot se va da pe plaja de la Micul Golf din 2 Mai cu ieşire pe plaja din spatele digului (se va ocoli digul de la pescărie). Se înoată 1000m.

Traseul de bicicletă (33 km) va pleca de la Micul Golf din 2 Mai, va traversa drumul naţional şi va merge pe un drum secundar până la capătul satului. Traseul va urma drumurile de exploatare agricolă până la intrarea în satul Hagieni.

Alergarea e pe traseul 2 Mai – Vama Veche şi retur – va începe de la Micul Golf şi va continua pe plajă până la pescăria din Vama Veche. Urmează o mini-tură care începe pe faleză până la staţia meteo, se coboară pe plajă şi se aleargă din nou până la pescăria din Vamă.

Există cam 2.000 deoameni care practică triatlonul, spune președintele Asociației Fără Asfalt, Tudor Vlad, ceea ce înseamnă că e un sport cu o popularitate în creștere, având în vedere că acum patru ani, la prima ediție erau în jur de 100 de persoane. În acest an, președintele asociației se așteaptă la o participare de aproximativ 900 de persoane.

Toate detaliile despre probe, regulament și înscrieri le găsiți pe site-ul evenimentului.

 

Puteți citi și:

Peste 3.000 de cicliști “au evadat” duminică din București

Paul Dicu a depășit 1.000 de kilometri alergați în deșert pentru copiii bolnavi de inimă


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger