Trendul ia amploare: Togo a interzis pungile de plastic

0

Statul african Togo a anuţat că va interzice importul şi vânzarea pungilor de plastic începând cu luna iulie în scopul protejării mediului, înscriindu-se, astfel, într-un trend global de renunţare la plastic, informează Independent.

“Aceste pungi sunt dezastruoase pentru mediu. Publicul trebuie să ştie că o pungă de plastic nu este biodegradabilă şi că are nevoie de 400 de ani să se descompună”, a declarat oficialul pentru comerţ Mohamed Saad Sama.

Importatorii pungilor de plastic au primit un termen limită de şase luni, iar producătorii – nouă luni.

Peste 3 miliarde de pungi din plastic sunt folosite anual de locuitorii din Lome, potrivit estimărilor realizate de organizaţia Pour un Avenir Ensoleille.

Anul trecut, Kenya a anunţat, de asemenea, interzicerea pungilor de plastic, reluând, astfel, un angajament din 2007 care a eşuat.

Dintre cele cinci state membre ale Comunităţii Est Africane – Burundi, Kenya, Rwanda, Tanzania şi Uganda, numai Rwanda a interzis cu succes toate pungile de plastic înca din 2008 şi le-a înlocuit cu pungi de hârtie.

Italia, printre cele mai mari consumatoare de pungi de plastic din Europa, a început eliminarea pungilor de plastic din magazine de pe 1 ianuarie.

Foto: Flickr / currybet

Citiţi şi:

Consumul de pungi de plastic a crescut în Marea Britanie

Kenya a interzis pungile de plastic

20 de modalităţi de a evita consumul de plastic

Italia interzice pungile de plastic o dată cu intrarea în noul an

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger