Trei sferturi dintre copiii sub cinci ani folosesc Internetul zilnic

0

Aproape trei sferturi dintre copiii sub cinci ani navighează pe Internet zilnic, mulţi dintre ei fiind nesupravegheaţi, arată un studiu citat de Daily Mail.

Mulţi părinţi le permit copiilor preşcolari să exploreze Internetul fără să îi supravegheze, făcându-i vulnerabili în faţa pedofililor. Experţii în siguranţa copiilor atrag atenţia asupra pericolelor cu care tinerii utilizatori ai Internetului au de-a face.

Totodată, rezultatele studiului pun şi problema abilităţilor de învăţare ale celor mici, în contextul în care petrec atât de mult timp pe Internet. Navigarea pe Internet este în detrimentul deprinderilor de a scrie şi citi, iar oamenii de ştiinţă susţin că ecranul calculatorului dăunează dezvoltării creierului la vârste atât de mici.

Psihologul Tanya Byron spune că lăsarea unui copil de cinci ani nesupravegheat pe Internet este echivalentă cu abandonarea lui într-un centru comercial timp de câteva ore.

“Părinţii nu conştientizează că au responsabilitatea de a-i pregăti pe copii pentru lumea virtuală în aceeaşi măsură ca şi pentru lumea reală”, apune aceasta.

“Părinţii au nevoie de educaţie, nu îşi dau seama că pedofilii sunt peste tot pe Internet, căutând să-i ademenească pe cei mici”, spune, la rândul său, Michele Elliott, fondatoarea organizaţiei de protejare a copiilor Kidscape.

Cu toate acestea, adulţii susţin că ştiu ce capcane îi aşteaptă pe micii utilizatori pe Internet, 88% dintre părinţii chestionaţi spunând că înţeleg aspectele privind siguranţa pe Internet. Dr. Shirley Atkinson, care a analizat rezultatele sondajului, spune că părinţii au ideea falsă că înţeleg Internetul, întrucât îşi lasă copiii nesupravegheaţi pe Internet sau fără să instaleze măsurile de siguranţă.

Studiul a fost realizat de Plymouth Council, în cadrul acestuia fiind chestionaţi 423 de copii britanici de patru ani. 305 dintre ei folosesc Internetul zilnic.

Foto: Flickr / Spigoo

Citiţi şi:

Tinerii căsătoriţi, fără copii sunt cei mai fericiţi

Copiii care primesc dulciuri ca recompensă sunt predispuşi să devină obezi şi nefericiţi

Un şofer din cinci navighează pe Internet în timp ce conduce

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger