Trei sferturi din femei nu s-ar căsători cu un şomer

0

Un nou studiu arată că 75% dintre femei nu ar vrea să se mărite cu un bărbat cu antecedente într-ale şomajului. E normal ca lipsa unei ocupaţii să conteze atât de mult în dinamica relaţiilor matrimoniale?

Dificultăţile cu care bărbaţii se confruntă în ultima vreme pe piaţa de muncă par să se răsfrângă şi pe piaţa amoroasă. O cercetare realizată de ForbesWoman şi YourTango arată că majoritatea femeilor ar refuza o căsnicie cu un bărbat al cărui trecut profesional include şi un episod de şomaj. “Acest rezultat se datorează în parte noţiunii convenţionale (şi deja demodate) că femeile vor să fie întreţinute – măcar parţial – de soţii lor. Însă această perspectivă se schimbă, dat fiind că multe familii au astăzi nevoie de veniturile ambilor parteneri pentru a se menţine,” explică pentru ForbesWoman Hillary Black, autoarea cărţii “The Secret Currency of Love”. “În ceea ce priveşte egoismul femeilor de a nu se căsători cu bărbaţi şomeri, nu cred că egoist este cel mai potrivit cuvânt. Cred că avem mai degrabă de-a face cu o abordare pragmatică, mai ales dacă sunt şi copii în plan,” nuanţează Black.

În acelaşi timp, compensând reticenţa în faţa bărbaţilor fără ocupaţie, studiul a mai arătat că 65% dintre femei au spus că nu s-ar căsători nici dacă ele, la rândul lor, ar şi şomere.

 

Sursa: Time

Foto: Artofmanliness.com

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger