Trei puşti au inventat prezervativul care semnalizează bolile cu transmitere sexuală

0

Trei elevi de gimnaziu – Daanyaal Ali (14 ani), Muaz Nawaz (13 ani) şi Chirag Shah (14 ani) – de la Isaac Newton Academy din Marea Britanie au venit cu o soluţie ingenioasă în materie de prevenire a transmiterii bolilor sexuale. Puştii au inventat prezervativul care îşi schimbă culoarea de fiecare dată când detectează în corp boli cu transmitere sexuală, atenţionând partenerul / partenera despre acest potenţial risc.

 

tumblr_inline_mg46ytf2S21qzex79

 

S.T.EYE, după cum şi-au botezat invenţia cei trei, este o alternativă mai puţin invazivă la testele de depistare ale unor boli transmisibile, cum sunt chlamydia sau sifilis. Prezervativul este dotat cu un senzor care detectează afecste infecţii, schimbându-şi apoi culoarea în funcţie de infecţia depistată.

“Am vrut să creăm ceva care să transforme detectarea bolilor cu transmitere sexuală într-o acţiune sigură, astfel încât oamenii să ia măsuri imediate, în spaţiul lor intim, fără să fie nevoie de procedurile invazive ale doctorilor,” au declarat cei trei adolescenţi, câştigători ai premiului pentru cea mai bună inovaţie din domeniul sănătăţii, în competiţia TeenTech, dedicată adolescenţilor.

Alte invenţii câştigătoare au mai fost pantofii care pot încărca diverse dispozitive electronice cu ajutorul energiei produse prin mers şi un robinet electronic, pentru o mai bună administrare a resurselor de apă în ţările unde accesul la apă este problematic.

Prezervativul a fost şi este ţinta multor iniţiative de inovare, prin care se doreşte creşterea numărului de persoane care să folosească această metodă de protecţie, evitând astfel transmiterea unor boli şi a unor sarcini nedorite. Câteva dintre aceste propuneri care vor să revoluţioneze prezervativul şi viitorul protecţiei sexuale, au fost adunate în jurul unui concurs lansat de Fundaţia Bill şi Melinda Gates, în urmă cu aproape doi ani.

Sursa: The Independent

Puteţi citi şi:

Primele prezervative “etice” 

De ce o cutie de prezervative a ajuns să coste 755 de dolari în Venezuela


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger