Trei londonezi aleargă 1600 de kilometri prin Europa pentru a atrage atenţia asupra traficului de copii

0

Rob Martineau (26 de ani), Tom Stancliffe (29 de ani) şi Guy Hacking (30 de ani) au pornit în 31 martie într-un cursa de 1600 de kilometri care a început la Odessa şi urmează să se finalizeze în 4 mai la Dubrovnik în Croaţia. Cei trei aleargă în 30 de zile echivalentul a 39 de maratoane, de-a lungul a 9 ţări ale Europei de Est.

În 12 aprilie, ora 12.00 vă invităm la Premier Palace Hotel &Spa, Bulevardul Ghencea, nr. 134, la conferinţa de presă pe care cei trei o vor susţine.

Tom, Rob şi Guy au ajuns la Brăila în 6 aprilie şi vor ajunge în Bucureşti în după-amiaza zilei de 11 aprilie. În 12 aprilie ei vor poposi câteva ore la Premier Palace Hotel, instituţia care îi susţine pe cei trei alergători oferindu-le în mod generos servicii de fizioterapie şi masaj. Cazarea le este oferită de domnul Nicolae Raţiu, un vechi prieten de familie al unuia dintre maratonişti, la ansamblul rezidenţial Carol Park Residence. Centrul Raţiu pentru Democraţie susţine iniţiativa celor trei maratonişti şi cauza pentru care aceştia aleargă.

Scopul acestei iniţiative – “Run for Love”- este de a atrage atenţia asupra pericolului traficului de copii şi de a strânge £150,000 pentru organizaţia „Love 146” care doreşte construirea unui adăpost destinat copiilor supravieţuitori ai traficului de persoane în care să li se poată oferi, de asemenea, asistenta specializată. Organizaţia, activa în Europa, Asia şi America, militează împotriva traficului de copii. La nivel mondial cifra estimată a copiilor traficaţi este de 1.200.000 anual.

Lui Tom, Rob şi Guy li se vor alătura alergători pe toată perioada maratonului, alergând între 26 şi 386 de kilometri. Cu vârste între 15 şi 68 de ani, alergătorii care s-au alăturat cauzei provin din peste 15 ţări, între acestea şi România. Din Bucureşti cei trei se vor îndrepta spre Bulgaria, trecând în drumul lor spre coasta Adriatica prin Macedonia, Kosovo, Muntenegru şi Bosnia. În tot timpul călătoriei ei îşi vor purta echipamentul în spate şi îşi vor face propriul ghidaj, odihnindu-se pe parcurs doar acolo unde este posibil.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger