Trei inovatori români se alătură comunității internaționale de antreprenoriat social Ashoka

0

După un lung proces de selecție, 3 inovatori români au fost aleși pentru a se alătura unei comunități de 3.600 de Ashoka Fellows din 93 de țări care au impact anual asupra a peste 834.115.000 beneficiari direcți. Fellowshipul Ashoka înseamnă comunitate și sprijin pe viață. Organizația se va asigura că fiecare fellow beneficiază de cea mai bună pregătire, coaching personalizat și consultanța de care are nevoie pentru a-și atinge potențialul soluțiilor și a rezolva în mod strategic provocările identificate. Iată cine sunt cei trei changemakeri: 

Florin Stoican capacitează o mișcare de cetățeni activi care creează sisteme funcționale în jurul ariilor protejate din România. A înființat cu succes Parcul Național Buila-Vânturarița și Parcul Natural Văcărești, ambele la inițiativă cetățenească, un efort în premieră în România. Cu ajutorul comunității formate de el la Buila și a unei investiții de 300.000 euro a creat un impact economic local de 30 milioane euro, protejând în același timp valorile culturale și naturale.

Dorica Dan revoluționează domeniul bolilor rare, creând o formă de suport integrată pentru pacienții cu astfel de afecțiuni, îmbinând servicii medicale cu cele sociale. Mai mult, a perfecționat rolul de manager de caz al asistenților sociali, rol ce are drept scop identificarea posibililor pacienți și orientarea acestora către serviciile și specialiștii de care au nevoie.

Paul Radu, un pionier al jurnalismului de investigație la nivel internațional ce a călătorit în întreaga lume pe urmele corupției și a crimei organizate, construind în același timp o comunitate descentralizată de peste 400 de jurnaliști. Din 2009, investigațiile realizate de organizația au condus, printre altele, la confiscarea de către guverne a unor bunuri în valoare totală de peste 5.735 miliarde dolari.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger